vastgoed in Antwerpen
Huis kopen

Vastgoed in Antwerpen is populair bij vastgoedinvesteerders

Je merkt het aan alles, de trek van mensen naar de grote steden. Steden hebben veel te bieden en je kunt je als persoon daarin heel mooi ontplooien. Als het gaat om investeerders is de ene woningmarkt de andere niet. Als je kijkt naar de stad Antwerpen, dan is dat erg populair onder vastgoedinvesteerders. Het is daarom ook het overwegen waard om in exclusief vastgoed in Antwerpen te investeren. Zeker in deze huidige tijd kun je er veel van profiteren.

Niet elke stad is hetzelfde 

De historische lage rente die er tegenwoordig gehanteerd is voor iedereen interessant. Dus ook voor vastgoedinvesteerders. Toch merk je dat er grote verschillen zijn tussen de woningmarkten in België. Zo zijn de Vlaamse centrumsteden zoals Antwerpen, Roeselare, Brugge en Gent niet te vergelijken met bijvoorbeeld een Brussel. De situatie van deze steden is simpelweg niet gelijk. Zo kan je de groei van het aantal gezinnen niet onderschatten. Wat betreft Brugge stabiliseert de groei van gezinnen, terwijl in bijvoorbeeld Roeselare het bevolkingsaantal juist groeit.

Antwerpen heeft een sterke bevolkingsgroei, maar minimaal inkomen per gezin

En als je kijkt naar de stad Hasselt dan zie je dat het een hoog beschikbaar inkomen heeft, maar wel met een fors overbod zit. Dat komt omdat er veel vergund en gebouwd is de afgelopen jaren. Heb je het over Antwerpen dan zie je een sterke bevolkingsgroei, maar meer dan de helft van deze gezinnen moet rondkomen met maar éen inkomen. In vastgoed investeren in de studentenstad Leuven is erg geliefd onder investeerders, maar de prijs voor een rijwoning ligt hier een stuk hoger dan in Brussel. Wat betreft Mechelen is de woningmarkt erg in trek en tegenwoordig aardig in evenwicht. Zo ligt het inkomen hier een stuk hoger dan bijvoorbeeld Antwerpen en Brussel. In Mechelen is de markt dan wel weer kleiner. En hoe kleiner de markt is, hoe makkelijker het uit evenwicht valt. 

Wat maakt Antwerpen interessant om in vastgoed te investeren?

Terugkomend op Antwerpen, dit is de stad met de grootste woningmarkt in Vlaanderen. Het is het snelst groeiend en heeft een behoorlijk toename van jongeren en hoogopgeleide mensen. De prijzen liggen hier een stuk lager dan bijvoorbeeld Gent en heeft een stuk

minder stadsvlucht dan Gent. Je ziet dat de huurmarkt in Antwerpen steeds meer in opkomst komt. Investeren in exclusief vastgoed in Antwerpen kan daarom zeker iets opleveren als vastgoedinvesteerder.