nieuwe kozijnen, kunstof, hout of aluminium
Diversen Huis kopen Ramen en deuren

Wat voor materiaal kozijnen moet ik kiezen?

Kozijnen, je vind je ze in veel verschillende soorten materialen. Maar welk materiaal is nou het beste en past het best bij jouw wensen? Als jij op zoektocht bent naar de juiste kozijnen bent, dan is dit blog zeker een aanrader om even te lezen!

Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn vrij bekend omdat ze al heel lang gebruikt worden. Deze kozijnen geven je huis een mooie natuurlijke uitstraling. Ze passen erg goed bij oude huizen of een huis in landelijke stijl. Je kunt de kozijnen in elke kleur verven, zo past het altijd goed bij je huis. Wel moet je houten kozijnen goed onderhouden. Ze moeten vaak opnieuw geverfd worden, om te voorkomen dat er vocht in het hout gaat zitten. Hierdoor kan namelijk houtrot ontstaan. Hout heeft als je het goed onderhoud wel een vrij lange levensduur.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Kunststof kozijnen zijn qua prijs goedkoper dan bijvoorbeeld houten kozijnen. Daarnaast bespaar je met kunststof kozijnen ook op je energierekening. Kunststof is namelijk super isolerend. Hierdoor komt er weinig kou de woning binnen. Dankzij deze eigenschap is er zelfs een speciale subsidieregeling voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn daarnaast onderhoudsarm en eenvoudig te reinigen. Tegenwoordig kun je kunststof kozijnen ook in enorm veel kleuren en patronen verkrijgen. Het is zelfs mogelijk om de kunststof kozijnen een houtlook te geven. Zo heb je de uitstraling van hout, maar de voordelen van kunststof. Ideaal dus!

Staal & aluminium kozijnen

Heb je hele grote ramen? Dan kan het een betere optie zijn om voor stalen of aluminium kozijnen te kiezen. Deze materialen zijn namelijk zeer sterk, en kunnen zware ramen goed aan. Ook deze materialen zijn vrij onderhoudsarm en je hoeft ze niet veel te reinigen.
Aluminium is daarnaast ook nog licht en goed isolerend. Staal is daarentegen niet zo isolerend. Hier moet dan ook extra isolatiemateriaal bij worden aangebracht. Daarnaast is staal een stuk kostbaarder. Het ligt een stuk hoger qua prijs dan hout of kunststof.
Hopelijk heeft dit blog je geholpen in de zoektocht naar jouw perfecte kozijn. Zet alles nog eens rustig op een rijtje en maak de keuze die het best bij jouw situatie past!