huis verkopen
Huis kopen

Huis verkopen: met of zonder makelaar?

Ben je van plan om je huis te verkopen, maar weet je niet of je je huis wilt verkopen met of zonder behulp van een makelaar? Er zijn diverse voor- en nadelen die jou kunnen helpen om de keuze te maken of je met of zonder makelaar je huis wilt verkopen. Zie hieronder meer informatie daarover. 

Voordelen makelaar

Uiteraard kent het inschakelen van een makelaar vele voordelen. Onder andere het brede netwerk wat een makelaar heeft en de mensen in dat netwerk die op zoek zijn naar een huis. Zo kan een makelaar eenvoudig potentiële kopers op de hoogte brengen van de mogelijkheid om jouw huis te kopen. Tevens kan een makelaar de geïnteresseerden rondleiden door de woning en de onderhandeling over de prijs aangaan, zonder dat je je hiermee als verkopende partij hoeft te bemoeien. Ook is het plaatsen op Funda iets wat een makelaar voor je kan regelen. Hier zitten dagelijks vele mensen op die op zoek zijn naar een huis. 

Zonder makelaar je huis verkopen? Dan moet je alle bovenstaande punten voor eigen rekening nemen. Dus je leidt zelf de geïnteresseerden rond tijdens een bezichtiging, je bepaalt zelf de verkoopprijs en je moet vervolgens ook zelf een koopovereenkomst opstellen, die uiteraard moet voldoen aan vele voorwaarden. Het kan dus best wel ingewikkeld zijn om je huis buiten een makelaar om te verkopen. Uiteraard scheelt het je een som geld die je normaal gesproken aan de makelaar zou moeten betalen voor bovenstaande werkzaamheden, maar je haalt jezelf ook veel werk op de hals zonder netwerk en zonder professionele hulp van een makelaarskantoor. Op de website Vastgoedopkoop.nl kun je relatief eenvoudig jouw woning verkopen zonder makelaar.

Makelaar inschakelen mogelijkheden

Heb je uiteindelijk besloten dat je toch een makelaar in wilt schakelen, dan zijn er twee opties; de deelopdracht en de bemiddelingsopdracht.

Deelopdracht

Wil je zelf een deel voor eigen rekening nemen en een makelaar een deel laten doen? Zorg dan voor een deelopdracht. Dit zal je sterk schelen in de kosten die je moet betalen aan een makelaarskantoor. Je kunt bijvoorbeeld bezichtigen zelf verrichten. 

Bemiddelingsopdracht 

Bij deze opdracht voert een makelaar alle werkzaamheden van begin tot einde uit die te maken hebben met de verkoop van een woning. Je hebt hier dus geen omkijken meer naar en alles wordt voor je geregeld. Wil je je huis snel aanbieden en verkopen via een website? Kijk dan eens op  voor de mogelijkheden.