is een makelaar nodig
Huis kopen

De grootste voordelen van een makelaar

Heb je de knoop doorgehakt en wil je graag je huis verkopen? Dan vraag je je misschien af of het wel noodzakelijk is om een makelaar in te schakelen. We weten allemaal hoe de woningmarkt er nu uitziet. Hoewel het langzaam stabiliseert, spreken we nog altijd van een oververhitte huizenmarkt. De meeste woningen gaan nog altijd als zoete broodjes over de toonbank. Hier is weinig voor nodig. In sommige gevallen is adverteren niet eens nodig.

Waarom zou je dan een makelaar in Eindhoven inschakelen? Is dat wel echt nodig? Wij vinden van wel. Hieronder zetten we de grootste voordelen van een makelaar op een rij en leggen we uit waarom een makelaar inschakelen – ook in de huidige woningmarkt – juist heel verstandig is.

Er komt veel bij kijken

Het klinkt tegenwoordig natuurlijk heel gemakkelijk om een huis te verkopen. Je bazuint in de omgeving rond dat je huis te koop staat en het huis in mum van tijd is verkocht. Althans, dat is de gedachte. In de praktijk blijkt dit toch nogal tegen te vallen. En zelfs wanneer het huis inderdaad zo snel en gemakkelijk verkocht wordt, komt hier nog altijd meer bij kijken dan je misschien had verwacht. Denk alleen al aan het papierwerk wat ingevuld moet worden. Dat doe je meestal niet zomaar. Zeker niet zonder enige kennis of ervaring in het verkopen van woningen.

Met het inschakelen van een makelaar zorg je er dan ook niet alleen voor dat het huis snel wordt verkocht, maar ook dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Een makelaar zorgt ervoor dat jij je niet met de zakelijke kant van de verkoop bezig hoeft te houden. Op die manier kun jij je focussen op de dingen die echt belangrijk voor je zijn en weet je zeker dat de makelaar alles in de juiste banen zal leiden.

Goed onderhandelingsvermogen

De meeste mensen zijn geen geboren onderhandelaars. Dit is iets wat echt in je moet zitten of wat je ooit geleerd hebt. Makelaars zijn van nature goed in onderhandelen. Ze weten precies wat ze moeten doen om jouw belangen te behartigen. En zelfs wanneer je goed bent in verkopen, kan het nog steeds prettig zijn als de makelaar dit stukje van je overneemt. Wanneer je emotioneel betrokken bent bij de verkoop, kan het lastig zijn om de juiste keuzes te maken. De makelaar staat hier veel verder vanaf en weet dus helderder naar de zaak te kijken.

Minder duur dan je denkt

Er rust een stigma op makelaarskantoren dat deze heel duur zijn. Waarom zou je voor een prijzige makelaar kiezen als je het huis ook zelf kunt verkopen? Zo is de gedachte. Deze redenering is echter onjuist. Het is namelijk een stuk duurder als je veel te weinig voor je woning krijgt of een veel te dure woning terugkoopt. Een makelaar zorgt ervoor dat je altijd de juiste prijs ontvangt en zult betalen. Op die manier bespaar je onder de streep geld