verhuizen
Huis kopen

3 tips die jouw verhuizing soepeler zullen laten verlopen

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan is het vooral zaak om op tijd te beginnen met plannen en inpakken. Het is een klus die door veel mensen ontzettend onderschat wordt, dus begin vooral niet te laat. Daarnaast zijn er nog een aantal tips die jou kunnen helpen er een zo soepel mogelijke verhuizing van te maken. Meer weten? Lees dan vooral verder!

Bestel de juiste inpakmaterialen

Dit lijkt misschien een inkoppertje, maar is het absoluut niet. Vaak komen mensen er tijdens het inpakken pas achter dat veel van hun spullen niet goed beschermd zijn in de verhuisdozen. Ze verzamelen al maanden kranten, maar deze zijn sneller op dan ze dachten, en keukenpaper is natuurlijk ook niet ideaal. Doe jezelf daarom een plezier en bestel op tijd een rol bubbeltjesplastic, zodat je daar al je kwetsbare spullen in kunt rollen. Of het nu om servies, vaasjes of beeldjes gaat, bubbeltjesplastic is werkelijk ideaal. Wil je liever geen plastic gebruiken? Dan kun je beter een aantal rollen stevig papier bestellen, waar je alles inrolt. Je hebt dan wel meer materiaal nodig om iets goed in te pakken, maar bent in ieder geval goed bezig voor het milieu.

Naast dozen en materiaal om breekbare spullen te beschermen heb je vaak ook verhuisdekens nodig voor de meubels, opvulmateriaal, tape om de dozen dicht te plakken en hoezen voor zaken als kussens, stoffen meubels en dekbedden. Vergeet deze niet als je je bestelling voor verhuismaterialen plaatst!

Schakel hulp in van een verhuisbedrijf

Nu het inpakken allemaal geregeld is is het de bedoeling dat al je spullen zo snel en veilig mogelijk van A naar B worden verplaatst. Ga je dat zelf doen? Dan moet je vaak een aanhangwagen huren, want anders krijg je de grote meubels niet mee. Vind je dat teveel gedoe? Logisch, want een verhuizing is zwaarder dan hij lijkt! De meeste mensen schakelen dan ook de hulp in van een professioneel verhuisbedrijf, zoals dit verhuisbedrijf in Rotterdam. Je bent dan niet alleen zeker van een snelle verhuizing, maar als je spullen zijn ook nog eens verzekerd, en worden door dit verhuisbedrijf in Rotterdam zelfs op de juiste plek gezet. Zo hoef je zelf absoluut niets te tillen, zelfs op de plaats van bestemming niet. Bekijk de website om alle opties te zien, en om de andere locaties te zien waar ze werkzaam zijn.

Een goede organisatie en planning zijn alles

Of je nu wel of niet de hulp inschakelt van een professioneel verhuisbedrijf, met een goede planning en organisatie verloopt alles soepeler. Label bijvoorbeeld alle dozen, en schrijf erop wat erin zit en in welke ruimte ze geplaatst moeten worden. Je kunt zelfs stickers op meubels plakken met hun bestemming erop, dan weten de verhuizers zonder het aan jou te hoeven vragen waar je ze wilt hebben. Vergeet daarnaast niet om tijdig de verhuizing door te geven aan alle instanties waar je mee te maken hebt. Dus niet alleen de gemeente, maar ook voor alle instanties waar je een abonnement hebt lopen. Als dat allemaal geregeld is loopt de verhuizing vast op rolletjes!