Deurmatten

Deurmatten

Soorten deurmatten

Haast iedereen heeft er wel een voor de deur liggen, een deurmat. Door een deurmat te gebruiken voorkom je zoveel mogelijk viezigheden naar binnen te krijgen. We lopen immers een groot gedeelte van de dag op onze buitenschoenen en zonder dat we het beseffen dragen we een hoop vuil mee aan onze voeten.
 
Deurmatten zijn dus van belang om smerigheid en vuil te beperken, dat kan zijn voor uw woning, of uw kantoor maar ook voor een winkel. Een plek zoals een winkel wordt meermaals bezocht door een hoop mensen, wat dus betekent dat de viezigheid vermenigvuldigd wordt. Echter is het slim om in het geval van een winkel, te kiezen voor een andere deurmat dan voor een woning. Een die sowieso steviger is, maar ook veel meer vuil en vocht kan opnemen. Hoe dan ook, we willen allemaal onze schone droge vloer zo houden. Aan de hand van de locatie en/of situatie kiest u de geschikte deurmat. Daarnaast zijn er ook diverse materialen, kleuren en trends.

De schoonloopmat en droogloopmat zijn niet hetzelfde

Toch worden ze vaak verward met elkaar. Zoals het woord al zegt, zorgt de schoonloopmat ervoor dat uw vloerbedekking zo schoon mogelijk blijft. Deze mat vangt zowel grof als fijn vuil op, daarom is deze mat ruw van structuur. Op deze manier vangt de mat de meeste viezigheid van de schoenzolen op.
 
Ondanks dat de droogloopmat ook vuil opvangt, dient deze vooral om vocht op te nemen. Doordat deze mat niet als voornaamste functie heeft om vuil op te nemen, is deze dan ook gemaakt van ander materiaal. Omdat het van belang is dat deze mat goed absorbeert, zijn de droogloopmatten vaak gemaakt van katoen.
 

De kokosmat

Een ander soort mat die al jaren gebruikte wordt om vuil tegen te gaan is de kokosmat. Deze mat dient ervoor zoveel mogelijk vuil op te vangen. Doordat de kokosmat gemaakt is van ruwe en stugge kokosvezel, schraapt het als het ware de overtollige vuil van de schoenzolen af. Een kokosmat is zeer geschikt om als deurmat te gebruiken voor elk huis, kantoor of winkel.
 

De entreemat

Voor bedrijven is het wellicht een idee om te kiezen voor een entreemat of projectmat. Deze valt direct op bij het naar binnen stappen van het gebouw. De meeste entreematten ,kunnen voorzien worden van een logo of een welkomsttekst, daarnaast zijn ze bijna onverslijtbaar. Los van dat het zorgt voor een passend plaatje, houdt zo’n entreemat wederom vuil tegen en vangt het vocht op.
De projectmatten worden meestal verzonken gelegd.
 

Materialen en kleuren

Deurmatten zijn gemaakt van diverse materialen zoals kokosvezel, katoen, kunstvezel, rubber enzovoort. U kunt de mat personaliseren naar uw eigen smaak en wens. Wilt u een bepaalde kleur om de mat te matchen met uw winkel? In principe is alles mogelijk!
 
Als u de exacte afmetingen heeft, kunt ervoor kiezen om een mat op maat te snijden. Indien u deze informatie niet heeft, dan kiest u voor een mat op maat gesneden vanaf rol.
Deze mat kunt u dan zelf eventueel passend bijsnijden.
 

Onderhoud

De deurmatten netjes houden, is een kwestie van bijhouden. De meeste deurmatten kunt u dagelijks stofzuigen en 1 keer per week uitkloppen.
Zo kunt u de droogloopmaat makkelijk stofzuigen doordat deze van katoen is gemaakt. Na verloop van tijd is het wellicht een goed idee om hem in de wasmachine te stoppen.
Hetzelfde geldt voor de kokosmat en schoonloopmat, dagelijks stofzuigen is meer dan voldoende.