zonnepanelen kopen
Energie

Zonnepanelen kopen? Houd rekening met deze zaken!

Ben je van plan om zonnepanelen te kopen bij Zonduurzaam? Dit kan je veel rendement opleveren. Echter moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Je leest er alles over in dit artikel.

De kwaliteit

Zonnepanelen zijn lang niet allemaal van een goede kwaliteit. Toch is de kwaliteit wel belangrijk. Zonnepanelen met een lage kwaliteit kunnen namelijk schade oplopen. Om te weten welke zonnepanelen je het beste kunt kiezen, moet je eerst op de hoogte zijn van de verschillende soorten zonnepanelen. Je kunt kiezen uit een monokristallijn, de zonnepaneel van de hoogste kwaliteit, deze is ook de duurste –  de glas-glas zonnepanelen, die een lange levensduur hebben, de polykristallijn, die goedkopere zonnepanelen van goede kwaliteit biedt – je hebt hier alleen wel meer oppervlakte voor nodig. Als laatste is er nog de dunne film, de goedkoopste. Dit is ook te merken aan de kwaliteit.

De omvormer

Een omvormer is een apparaat dat ervoor zorgt dat het zonlicht dat op de zonnepanelen valt, wordt omgezet in energie. Er zijn veel verschillende modellen van omvormers voor zonnepanelen. Welke je nodig hebt, hangt af van de capaciteit die de zonnepanelen opwekken. De omvormer moet namelijk precies aansluiten op het vermogen dat jouw zonnepanelen wekken. Hoeveel dat vermogen is, ligt aan de richting waarin de zonnepanelen liggen, de hellingshoek en of er veel schaduw op komt of niet. Bij de meest optimale omstandigheden, kun je het beste voor een grote kiezen. Als deze wat minder zijn, is een kleinere geschikter, aangezien deze goedkoper is.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van je stroomverbruik en de opbrengst van je zonnepanelen. Voor het berekenen van het benodigde aantal zonnepanelen, heb je de volgende informatie nodig: een inschatting van de opbrengst van de zonnepanelen en de hoeveelheid stroom je jaarlijks verbruikt. Bekijk dit aan de hand van je energierekening. Gebruik hierbij de volgende formule: (jaarlijks stroomverbruik x 1,1) gedeeld door (het vermogen van 1 paneel in wattpiek). Na het invullen van deze formule met je eigen gegevens, weet je precies hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om zo veel mogelijk rendement uit de panelen te halen.