duurzame energie
Energie

Profiteren met duurzame energie

Als bedrijf staan er veel dingen die nog gedaan moeten worden. En om al deze taken te kunnen uitvoeren zijn er middelen die nodig zijn. Deze middelen komen in verschillende vormen. Je hebt personeel nodig dat kan helpen met denken en zelf met de hand kan werken. Koop je machines, dan hoeven ze niet meer met de hand te werken en gaat het werk dus een hele hoop sneller. Maar deze machines kosten meestal erg veel geld. En daarnaast kost het niet te vergeten veel geld om te gebruiken omdat machines energie moeten gebruiken. Om de hoge kosten van de aankoop van een machine te compenseren kun je op een andere plek besparen. Namelijk op de energie, door gebruik te maken van duurzame energie in plaats van de milieuvervuilende en ook nog eens dure energie.

Duur en slecht

Het gebruiken van normale energie, wat geproduceerd wordt door fossiele brandstoffen te verbranden, is slecht voor het milieu. De stoffen die vrijkomen tijdens de verbranding contribueren veel aan de opwarming van de aarde. Maar niet alleen is de “normale energie” slecht voor het milieu, het is daarbovenop ook slecht voor de portemonnee, omdat het gebruiken ervan erg veel geld kost.

Goedkopere oplossing

Om minder te betalen kun je switchen naar duurzame energie. Dit is een boel goedkoper omdat de energie in deze situatie wordt opgewekt door de natuur. Een duurzame boerderij bespaart, omdat deze veel energie verbruikt, een boel als deze overstapt op duurzame energie.

Voordeel goedkopere oplossing

Het voordeel het gebruiken van duurzame energie, bijvoorbeeld opgewekt door pv systemen, is dus niet alleen dat het je minder kost dan de energie die opgewekt wordt door het verbranden van fossiele brandstoffen, maar ook dat je ermee de planeet red. Als je de planeet en je eigen portemonnee kan redden, hoezo zou je dat niet doen?