Het is weer tijd om energie te vergelijken
Energie

Nu is de tijd om energie te vergelijken

In tegenstelling tot zorgverzekeringen kun je het hele jaar door overstappen naar een andere energiemaatschappij. Aandachtspuntje hierbij is wel het contractstermijn. Houd je je niet aan het contracttermijn, dan kun je in sommige gevallen een boete krijgen. Ook indien je gas of elektraprijzen vast hebt laten zetten kun je meestal een boete verwachten bij tussentijdse beëindiging. Informeer dus eerst bij je huidige energieleverancier vóórdat je overstapt.

November het seizoen om over te stappen?

Zoals gezegd, het hele jaar door kun je overstappen van energiemaatschappij. Maar in de maanden oktober en november gaan de meeste mensen zich toch maar weer eens achter de oren krabben: wordt het niet eens tijd om te wisselen? Energiemaatschappijen laten ‘plakkers’ (mensen die jarenlang bij dezelfde maatschappij zitten) met name opdraaien om de aantrekkelijke kortingen van nieuwkomers te bekostigen, althans: zo gaat het hardnekkige gerucht. 

Wanneer je gebruikt maak van een website of App zoals ‘HalloRoos.nl’, kun je rustig achterover leunen. Deze financiële assistent houdt bij wanneer jouw abonnementen aflopen en geven je tijdig een signaal wanneer je beter kunt vertrekken naar een gunstigere partij. In het geval van energie opzeggen kun je ook bij je financiële assistent terecht; jouw abonnementen kunnen door HalloRoos beëindigd of gewijzigd worden als je hier opdracht voor geeft. Het hele proces verloopt geautomatiseerd, wel zo handig.

Hoe werkt het?

Meld je aan de website HalloRoos.nl. Je maakt een account aan en voert al jouw lopende abonnementen, verzekeringen en overige lasten in (buiten de hypotheek of huur). Daarbij vul je zoveel mogelijk gegevens in zodat er een goed beeld van het verbruik ontstaat. Op het moment dat het einde van de contractduur in zicht komt, ontvang je van HalloRoos een bericht met hierin een passender en voor jou gunstiger aanbod – ga je akkoord, dan regelt HalloRoos voor jou de overstap. Start met besparen en ontdek de handige App van Halloroos! Hier lees je hoe het werkt