Zo maak je je huis puppyproof
Diversen

Zo maak je je huis puppyproof

Sinds de komst van het coronavirus in Nederland zijn er veel dingen veranderd. Hierbij kan het zowel gaan om negatieve als om positieve veranderingen. Natuurlijk zullen de meeste mensen zeggen dat er veel meer dingen in negatieve zin zijn veranderd, maar het is slimmer om naar de positieve dingen te kijken. Zo is het bijvoorbeeld leuk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een puppy in huis te nemen. Dat komt vooral doordat zij door het vele thuiswerken veel meer de mogelijkheid hebben om de puppy op te voeden.

Een puppy in huis nemen

Wanneer je ervoor kiest om een puppy in huis te nemen, is het van belang dat je je huis hier goed op voorbereidt. Daarnaast is het ook van belang dat je nog een tijdje goed nadenkt over wat je allemaal nodig hebt wanneer je een puppy hebt. Het is namelijk niet zo dat ieder huis al geschikt is om een puppy in huis te nemen. Er zijn veel zaken waar je aan moet denken voordat je woning echt geschikt is voor een puppy. Daarom is het niet slim om halsoverkop een puppy aan te schaffen waardoor je niet de kans hebt gehad om je woning hier op voor te bereiden.

Dit is geen slimme zet aangezien je hierdoor een groot risico neemt. Allereerst moet je ervoor zorgen dat er geen losse dingen door het huis slingeren aangezien een puppy deze dingen nog wel eens door zou kunnen slikken. Dat levert natuurlijk een risico op omdat het ook in de keel van de puppy zou kunnen blijven hangen. Daarom is het minste wat je kunt doen voordat de puppy bij je arriveert het zorgvuldig opruimen van het huis.

Wat moet je kopen voor de puppy?

Als het bijna tijd is dat de puppy bij jou in huis komt, is het aan jou om ervoor te zorgen dat alles wat de puppy nodig heeft in huis te vinden is. Je denkt misschien dat het hierbij om niet al te veel spullen gaat, maar er zijn wel degelijk veel zaken die je nodig hebt om je huis klaar te maken voor de komst van een puppy. Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om op zoek te gaan naar een hondenbench. Dit is een soort kooi waarin je je hond ‘s nachts kunt opsluiten. De meeste mensen doen dit gedurende de eerste maanden zodat ze zeker weten dat de puppy niets kapot zal bijten in de woning. Je kunt een bench ook overdag gebruiken wanneer je bijvoorbeeld niet wilt dat de hond ontsnapt.

Speelgoed voor de hond

Het is ook van belang dat de hond iets heeft om zich mee te vermaken. Daarom is het slim om je eens te verdiepen in de verschillende soorten hondenspeelgoed die op de markt zijn. Het is namelijk erg fijn voor je puppy als hij of zij iets heeft om mee te spelen. Zo zorg je ervoor dat de hond op een speeltje gaat kauwen in plaats van op je schoenen of andere zaken die in huis gevonden kunnen worden.