Bouwkundige keuring
Diversen

Wanneer laat je een bouwkundige keuring uitvoeren?

Gefeliciteerd! Je hebt je droomhuis gevonden. Je wilt nu natuurlijk zo snel mogelijk naar de bank om een hypotheek af te sluiten. Voordat het zover is, zijn er wel een aantal zaken die je moet regelen. Er kunnen namelijk bepaalde gebreken aan het huis zitten die je op het eerste gezicht niet ziet. Daarom is het aanvragen van een bouwkundige keuring erg verstandig voordat je een huis koopt. Je bent dan veel beter voorbereid.

Waarom is een bouwkundige keuring verstandig?

Tijdens een bouwkundige keuring bekijkt een expert wat de gebreken zijn aan het huis en wat voor onderhoud er plaat moet gaan vinden. Er zijn een aantal dingen die je zelf ook ziet als je de woning gaat bekijken, zoals de staat van het sanitair of de verf. Er zijn echter veel gebreken die je niet met het blote oog ziet. Het is daarnaast ook lastig om zelf in te schatten hoeveel het onderhoud gaat kosten en wanneer dit plaats moet vinden. Een bouwkundige heeft hier alle antwoorden op.

De keuring laten uitvoeren

Je wilt het liefst de keuring laten uitvoeren voordat je het officiële koopcontract tekent. Het bouwkundig rapport kan namelijk nog veel nieuwe inzichten geven over het huis. Het is dan ook belangrijk om afspraken te maken over de keuring en deze op te nemen in de ontbindende voorwaarden. Als de kosten voor het onderhoud of reparaties te hoog zijn, kun je altijd nog het koopcontract ontbinden.

Door wie wordt de keuring uitgevoerd?

Een bouwkundige keuring wordt altijd uitgevoerd door een bouwkundig expert. Deze kan namelijk alle verborgen gebreken van het huis bekijken. Het is dus belangrijk om een bouwkundige keuring aan te vragen bij een betrouwbaar bedrijf, zoals Huiskeur. Je ontvangt van de bouwkundige na de inspectie een rapport met daarin alle details. Het aanvragen van een bouwkundige keuring is een kleine moeite en het geeft je veel meer inzicht in de woning.