vuilnis op straat
Diversen

Waarom kiezen voor een ondergrondse perscontainer?

Een perscontainer voor afval is enorm handig. In deze container wordt al het afval samengeperst en kan het wel vier tot zeven keer worden verkleind. Hierdoor bespaar je enorm veel ruimte in de container. Naast een bovengrondse perscontainer, bestaat er ook een ondergrondse afvalperscontainer. In dit artikel lees je alles over de voordelen daarvan. 

Ondergrondse perscontainer

Een ondergrondse perscontainer is een – je raadt het al – perscontainer die onder de grond is gevestigd. Bovengronds steekt een kleine bak, ongeveer ter grote van een normale afvalbak, uit. Hierin gooi je als het ware het afval, dat dan vervolgens naar beneden zakt en onder de grond terechtkomt. Dit type container wordt vaak gebruikt bij appartementencomplexen of bedrijventerreinen. De meeste afvalstromen kunnen ook in de perscontainer worden gegooid, met uitzondering van materialen die niet samen te persen zijn, zoals glas of metaal. Zorg er ook altijd voor dat je het afval goed scheidt. Plaats daarom meerdere containers.

Voordelen van een ondergrondse container

Een van de grootste voordelen van een ondergrondse perscontainer huren via Afvalperscontainer.nl, is dat deze bovengronds amper zichtbaar is. Je ziet alleen de bak waar het afval in moet worden gegooid. Bovendien zie je niets van het afval zelf, aangezien de bak volledig is afgesloten. De ondergrondse perscontainer zorgen dus voor een mooier en hygiënischer straatbeeld. Dit is dan ook de voornaamste reden dat deze vooral worden neergezet in de buurt van appartementencomplexen. Een andere reden is dat de bewoners van appartementencomplexen weinig ruimte hebben om elders hun afval in kwijt te kunnen.

Minder last van ongedierte

Tevens heb je met een ondergrondse container minder last van ongedierte. Dit komt doordat de temperatuur er lager is dan boven de grond. De ondergrondse temperatuur ligt altijd tussen de 10 en 15 graden. Dit is gunstig, aangezien je vooral last hebt van ongedierte bij hoge temperaturen. Een andere reden waarom er minder ongedierte in deze containers komt, is dat de afvalcontainers volledig zijn afgesloten. Hierdoor ruiken muizen en ratten die zich ondergronds bevinden de stank die vrijkomt van het afval niet en gaan ze dus ook niet in de container zitten.