Maar in deze Hanzestad is dan ook van alles (en nog wat) te doen. Voor een terugkerend evenement of gewoon een dagje Zwolle stad
Diversen

Vervelen? Niet in Zwolle!

Maar in deze Hanzestad is dan ook van alles (en nog wat) te doen. Voor een terugkerend evenement of gewoon een dagje stad heb jij je bestemming gevonden!

Sowieso is dit al niet een plek die veel mensen links laten liggen. Dat komt al door de redelijk centrale ligging op onze kaart. Maar ook wegens de visuele aantrekkingskracht en de vele festivals die je er kunt bezoeken moet je absoluut in Zwolle zijn. Zo mag ieder individu zichzelf presenteren hoe hij of zij is op Zwolle Pride en pak je een boeiend concert in Hedon. En dan zijn er nog de unieke exposities in het Stedelijk Museum plus theatervoorstellingen in De Spiegel die absoluut de moeite waard zijn. Waar houdt het op?

Geen idee, maar voorlopig stopt de aantrekkingskracht van Zwolle nog niet. Dat blijkt wel uit het volgende!

Historisch centrum

Het is nooit verkeerd om de geschiedenis in te duiken om het het heden in perspectief te zetten. EN nou heeft Zwolle een stadscentrum dat nog niet volledig door de tand des tijds is aangetast. Er zijn nog genoeg monumentale gebouwen te bewonderen, waar je nog meer over komt te weten wanneer je het mag bezoeken. Of je gaat gewoon op stadswandeling en je gids vertelt je alles waar je benieuwd naar bent geworden. Nog leuker: zo’n tocht door de stad kan ook per fiets of boot! Gezellig met vrienden en familie eropuit? Zwolle, dus!

Dinoland Zwolle

Terug van nooit weggeweest zijn de dinosauriërs in Dinoland Zwolle. Zijn ze dood en vervallen tot fossiele resten? Misschien, maar in dit park loop je ze zo tegen het lijf. Ze zijn namelijk prachtig gereconstrueerd en zien er levensecht uit. Ervan uitgaande dat de theorieën kloppen, want van sommige wordt gedacht dat ze niet alleen schubben hadden maar ook veren. Dat is toch hartstikke interessant, om je te bedenken wat we allemaal gewoonweg nog niet weten?

Mochten er mensen in jouw gezelschap nou minder gecharmeerd zijn door deze uitgestorven maar levensechte hagedissen, dan kunnen zij hun hart ophalen in de speeltuin of aan de klimwand. ‘n Verfrissend potje midgetgolf is ook niet uitgesloten!

Bonami SpelComputer Museum

Tegenwoordig staat in steeds meer huishoudens een pc of console waarop flink veel games worden gespeeld. De toenemende grafische mogelijkheden zorgen voor steeds meer adembenemende prestaties op dit gebied, hoewel ook de oudere spellen nog steeds een warm hart wordt toegedragen. Heden en verleden komen voor alle gamers onder ons op een prachtige manier samen in het Bonami SpelComputer Museum te Zwolle! Leer de voorgangers van je favoriete platform kennen en word compleet nostalgisch bij de aanblik van onsterfelijke klassiekers.

Hapje eten

Na een actieve dag in de Hanzestad is het tijd om eens flink wat aandacht te besteden aan de inwendige mens. Weet jij al welk restaurant in Zwolle je wilt bezoeken? Je kunt vooraf reserveren of gewoon zien wat de stad allemaal te bieden heeft. Maar met zo’n uitgebreide selectie zit jouw favoriete keuken er zeker bij. Eet smakelijk alvast!