inrichten van je huis
Decoratie Diversen

Tips voor het inrichten van je huis

Tips van een binnenhuisarchitect voor het inrichten van je huis

Je hebt net de sleutel van je nieuwe huis binnen en kunt niet wachten tot het inrichten ervan. Het kan een uitdaging zijn, maar leuk is het zeker. Alleen waar moet je beginnen? Om je een klein beetje de goede richting op te helpen, hebben wij voor jou wat tips verzameld van een binnenhuisarchitect. Met deze tips tover jij je huis om tot een waar pareltje.

#1 Maak een plan voor de indeling van de ruimten

Waarschijnlijk kun je niet wachten met het inrichten van je nieuwe huis, maar wacht daar nog even mee. Bedenk eerst welke ruimte waar voor gaat dienen. Bekijk ook welke mogelijkheden er zijn tot het uitbouwen van de woning en het plaatsen of juist slopen van muren. Denk in mogelijkheden, probeer het te durven, maar blijf wel binnen je budget. Vind je het lastig om een indeling van de ruimten te maken? Een binnenhuisarchitect in Antwerpen kan je helpen met een overzicht te maken.

#2 Ga aan de slag met licht

Een lichtplan is één van de belangrijkste dingen bij het inrichten van je huis. Omdat je nu weet welke ruimte waarvoor gaat dienen, kun je bedenken waar lampen komen. De kleine donkere hoekjes in huis kun je opvullen met een vloerlamp en boven de salontafel kun je kiezen voor een mooie hanglamp.

#3 Maak een plattegrond

En dan bedoelen we niet een plattegrond van bovenaf gezien, maar zoals jij de ruimte ziet als je zelf in de kamer staat. Zo zie je meteen hoe het eruit komt te zien. Vind je het lastig of te ingewikkeld om dit zelf te doen? Laat je inspireren door binnenhuisinrichting in Antwerpen of neem contact op met een architect.  

#4 Vind jouw unieke stijl

Het kan zijn dat je veel verschillende stijlen mooi vindt en misschien niet zo goed weet hoe je dit toepast in je eigen huis. Maak daarom een moodboard met knipsels uit tijdschriften en plaatjes van internet. Zo creëer je een overzicht met een unieke stijl voor jezelf. Let wel op dat je niet zomaar alles op het moodboard plakt. Dat kan weer verwarrend werken.

#5 Beginnen maar

Begin als eerste met de muren en vloeren. Houd de muren wit om rust te creëren. Later kun je altijd nog de muur in een andere kleur verven. Om rust en extra ruimte in huis te halen, kies je voor een vloer die door het hele huis ligt. Nadat je de vloeren en muren gedaan hebt, kun je beginnen met de inrichting. Met de indeling, het lichtplan en de plattegrond maak jij het huis tot jouw eigen en unieke woning.