Homegym
Diversen

Tips om goedkoop een eigen homegym te maken

Zeker in tijden van Corona, wanneer de sportscholen dicht zijn of wanneer ze wel geopend zijn, maar je liever thuis sport, is het fijn om niet te hoeven sporten op een overvolle sportschool vol met zwetende en sportende mensen, maar thuis ook je oefeningen te kunnen afwerken. Maar hoe zorg je er nu op een goedkope manier voor dat je thuis ook een eigen homegym kunt creëren met een beperkt budget? Hieronder enkele tips om te zorgen dat je tijdens de corona periode ook fit en gezond kunt blijven door thuis in je eigen homegym te blijven sporten.

Voordelen van een thuisgym

De voordelen om een thuisgym te maken zijn talrijk. Zo kun je sporten wanneer je wilt, betaal je geen maandelijkse abonnementskosten, maar betaal je eenmalig de aanschaf van je materialen en je kunt de oefeningen doen die je wilt zonder het gevoel te hebben dat je bekeken wordt. 

Wat heb je nodig voor een homegym?

Je hebt thuis niet zo heel veel materialen nodig om toch een veelvoud aan oefeningen te kunnen uitvoeren. Onder andere weerstandselastieken, gewichten, fitnessbankje, halter, yogamatje en kettlebells. Met deze basismaterialen kun je enorm veel oefeningen uitvoeren voor vrijwel elke spiergroep. 

Voor de gevorderde sporter is het wellicht aan te raden een halterstang met zwaardere gewichten, pull up stang en eventueel een squat rek aan te schaffen. Wil je ook graag je conditie, armen en romp tegelijkertijd trainen, dan kan dit ook met een roeiapparaat. Weet je niet precies welk roeiapparaat het beste voor jou geschikt is? Kijk dan online bij de roeitrainer test. Hier kun je de roeiapparaten eenvoudig vergelijken en kijken welk apparaat het beste bij je past. Met al deze materialen kun je vrijwel alle spiergroepen trainen die je in de sportschool ook traint. Vaak ontvang je bij de aanschaf van deze materialen ook instructieboekjes met extra oefeningen en inspiratie ter aanvulling op je eigen oefeningen. 

Het is dus vrij eenvoudig om een goedkope thuisgym te realiseren met een aantal basismaterialen. Vervolgens kun je deze aanvullen met duurdere en meer uitgebreide materialen om de mogelijkheden om thuis te trainen te vergroten en de oefeningen creatiever aan te kunnen pakken.