minigraver
Diversen

Tips bij aanschaf van een minigraver

Als je de overweging maakt om een minigraver te kopen komt er veel op je af, minigravers zijn er in veel verschillende soorten, maten en prijsklassen. Gelukkig hoeft een goede keuze maken niet heel moeilijk te zijn, wij hebben namelijk de beste aankoop tips voor je op rij gezet. Zo maak je een goed overwogen keuze voor je aankoop.

Ben je benieuwd welke oplossingen er zijn of passen bij jouw voorkeur? Bekijk en koop je minigraver via Pon Compact, je bent verzekerd van de beste service en een uitstekend advies. 

Een nieuwe of tweedehands minigraver kopen

Of je een nieuwe of tweedehands minigraver gaat kopen is natuurlijk afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt. Een nieuwe is misschien duurder maar wanneer je deze goed onderhoud echt een meerwaarde binnen je bedrijf. Je bent verzekerd dat alles werkt, er de komende tijd geen dure reparaties aankomen en kunt het zien als goede investering in je bedrijf. Ga naar PonCompact.nl voor de sterkste en meest betrouwbare graafmachines in hun klasse.

Kies je liever voor een goedkoper alternatief? Dan ben je aangewezen op tweedehands modellen. Je kunt er veel vinden, waarbij de conditie controleren heel belangrijk is. Zowel optisch als motorisch moet de machine in orde zijn. 

Welke comfort en ergonomie heeft je voorkeur

De minigraver is in eerste instantie natuurlijk een hulpmiddel. Maar je kunt het zo comfortabel maken als je zelf wil. Je kunt denken aan een cabine, soort vering of stoel. Er is werkelijk van alles te kiezen waardoor het comfort aanzienlijk verbeterd. Maar meer comfort betekent ook dat de prijs duurder zal worden, belangrijk om op te letten! 

Een juiste gewichtsklasse minigraver kiezen

Er zijn verschillende soorten gewichtsklasse minigravers, waarbij je een goede keuze kunt maken aan de hand van de werkzaamheden die je wil doen. De zwaardere modellen hebben doorgaans meer kracht om te graven en tillen dan de lichtere modellen. Je moet er wel rekening mee houden dat de zwaardere modellen ook groter kunnen zijn en in sommige gevallen geen rubberen maar metalen rupsbanden hebben, die meer geluid maken en vaker onderhoud nodig hebben.