speelhoek inrichten
Diversen

Speelhoek inrichten? Leuke tips en ideeën!

Het inrichten van een speelhoek kan een enorme uitdaging zijn, aangezien de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn en je voor meerdere ruimtes in je woning kunt kiezen. Wil je een speelhoek inrichten, dan kan je hieronder een aantal handige tips en ideeën vinden.

Tip 1: Accentueer de speelhoek

Accentueer de speelhoek van de kinderen door de ruimte duidelijk te maken op een visuele manier. Een leuke manier om dit op een speelse manier te doen is door het plaatsen van een kleurrijk vloerkleed, door het afschermen van een hoekje in de ruimte met speelgoed of door de muur zodanig te schilderen dat de speelhoek duidelijk te zien is. Je kunt de speelhoek helemaal compleet maken als je bouwstenen van DUPLO aanschaft, maar ook ander speelgoed zoals een keukentje, een dokterssetje, een autoracebaan of een Barbiehuis zijn leuke opties.

Tip 2: Decoreer de vloer

De meeste kinderen vinden het fijn om op de grond te zitten spelen met speelgoed. Dit maakt het slim om een speelhoek te creëren door het plaatsen van een leuk vloerkleed waar het kind comfortabel op kan zitten. Ook het kopen van designstoelen in kinderformaat is een leuk idee voor een speelhoek.

Tip 3: Zorg voor opbergruimte

Het is belangrijk om de kinderen ook zelf hun speelgoed op te leren ruimen na het spelen. Zorg voor genoeg opbergruimte zoals kisten, manden of bakken waar ze het speelgoed eenvoudig in kunnen gooien. Dergelijke opruimmethodes zijn efficiënt aangezien je zelf minder op hoeft te ruimen.

Tip 4: Materialen

Kies de juiste materialen als je een speelhoek in gaat richten. Kijk hierbij naar de ruimte waar je de speelhoek maak. Gaat het om de woonkamer, zorg ervoor dat je geen stiften en pennen in de buurt van je kostbare bankstel plaatst. Ga na welke materialen wel en niet goed schoongemaakt kunnen worden zodat je deze in de speelhoek gebruikt.

Tip 5: Juiste speelgoed

Zorg ervoor dat je voldoende leuk speelgoed in de speelhoek plaatst. Kinderen kunnen namelijk urenlang spelen met een Barbiehuis, een keukentje, bouwstenen van Uniblocks, puzzels, een dokterssetje of autootjes en een racebaan.