Een snelroldeur is eigenlijk niets anders dan een deur die snel open en dicht gaat. De naam zegt het eigenlijk al. En omdat dit proces heel erg snel gaat, blijft de luchtvochtigheid en de temperatuur van een ruimte erg stabiel.
Diversen

Inrichting van je bedrijf

Het inrichten van onze woning vinden we allemaal belangrijk. We scrollen Pinterest helemaal af om inspiratie op te doen of schakelen een interieurarchitect in. Echter beginnen ook bedrijven al een tijdje aan deze trend mee te doen. We zien allang geen saaien kantoorpanden meer, maar mooi ingerichte en creatieve ruimtes.

Voor een bedrijf is alleen mooi soms niet belangrijk

Maar naast dat een kantoor of een hal van een bedrijf er mooi en professioneel moet uitzien, zijn er bij bedrijven ook veel vaker praktische vragen als het gaat om interieur of inrichting. Een magazijn moet praktisch zijn en hier moeten vlotte systemen voor bedacht worden, zodat alles soepel verloopt.

Voor sommige bedrijven gaat het nog verder

Voor sommige bedrijven is de inrichting van hun bedrijf echter nog belangrijker. Niet omdat het mooi moet zijn, maar omdat de temperatuur en luchtvochtigheid stabiel moeten zijn en omdat tocht voorkomen moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Machinefabrieken;
  • Drukkerijen;
  • Bedrijven waar met verse producten wordt gewerkt.

Voor deze bedrijven zijn snelroldeuren een ideale oplossing. 

Wat is een snelroldeur en waarom is dit een ideale oplossing?

Een snelroldeur is eigenlijk niets anders dan een deur die snel open en dicht gaat. De naam zegt het eigenlijk al. En omdat dit proces heel erg snel gaat, blijft de luchtvochtigheid en de temperatuur van een ruimte erg stabiel. Maar de deuren zijn ook extra isolerend en ook dit is een belangrijke eigenschap van een snelroldeur.

Tot slot biedt de snelroldeur nog een ander belangrijk voordeel. Naast het feit dat deze bedrijfsdeuren de temperatuur en luchtvochtigheid op peil houden zijn dit soort deuren ideaal voor bedrijven waar een grote verkeersstroom is tussen verschillende ruimtes, bijvoorbeeld met heftrucks.

Een bijkomend voordeel van de deuren is dat ze ook nog eens energiebesparend zijn. Dat is dan weer goed voor de portemonnee.