Schommel verankeren in de grond
Diversen Tuin

Schommel verankeren in de tuin

Speeltoestellen in de achtertuin worden steeds populairder, wie heeft er niet een trampoline of schommel in de achtertuin tegenwoordig. Een trampoline hoef je niet te verankeren in de grond en is hierdoor flexibel te plaatsen in de tuin. ‘s Winters kun je hem uit elkaar halen en opbergen. Voor een schommel geldt dit niet. Is jouw kind gek op schommelen, dan is het de investering meer dan waard, maar let op: een schommel dien je wel te verankeren in de grond. Hoe kun je dit snel en eenvoudig oplossen?

Schommel verankeren in de grond

Graaf vier gaten van minimaal 30 cm diep, hierin plaats je de poten van de schommel. Kloppen de hoogtes en staat de schommel waterpas, dan kun je aan de slag met het verankeren, de snelste en handigste wijze is het gebruik van snelbeton.

Snelbeton aanmaken

Het aanmaken van het snelbeton gebeurt rechtstreeks in de reeds gegraven gaten. Spuit de gaten niet helemaal vol, maar houd rekening met de instructies op het pak snelbeton (hierin vind je de juiste verhoudingen terug). Zodra je voldoende water in een gat hebt gespoten giet je de zak snelbeton hierin leeg. Manoeuvreer de poot nog een klein stukje omhoog, zodat de betonmortel zich goed kan verspreiden, maar plaats de poot hierna direct terug in de juiste positie, want betonmortel droogt al binnen enkele minuten. Na zo’n 15 minuten is het volledig uitgehard.

Herhaal deze procedure bij alle 4 de poten van de schommel. U kunt hier snelbeton bestellen.

Vervolgens kunt u de gaten afwerken met bestrating naar keuze.