Redenen om een ontstoppingsservice in te schakelen
Diversen

Redenen om een ontstoppingsservice in te schakelen

De meest voorkomende loodgietersproblemen zijn verstopte afvoeren en toiletten, lekkende kranen en leidingen, problemen met de CV-ketel, lage waterdruk, en een toilet dat doorloopt. Elk van deze problemen vereist een andere oplossing die we hieronder zullen behandelen. U realiseert zich niet hoezeer u afhankelijk bent van een loodgieter totdat u problemen krijgt. Een druppelende kraan hier, een trage afvoer daar – als uw huis ouder wordt, is het normaal dat u wel eens een lekkage krijgt. 

Sommige van deze problemen zijn eenvoudig zelf op de lossen. Andere problemen brengen potentiële gevaren met zich mee en kunt u beter overlaten aan een professional. Als u op de hoogte bent van de meest voorkomende loodgieters problemen en oplossingen, weet u wanneer u uw gereedschap moet pakken en wanneer u de loodgieter moet bellen.

Lekkages en ontstoppingen verhelpen

Lekkende kranen en leidingen zijn veel voorkomende loodgietersproblemen in appartementen en huizen. Druppelende kranen zijn eerder hinderlijk en geldverspillend dan een noodgeval, maar die druppels tellen snel op – door de lekken in uw huis te verhelpen kunt u tot 10 procent besparen op uw waterrekening. Lekkende kranen zijn gemakkelijk te herkennen omdat het water fysiek uit de kraan druppelt als deze uit staat. U kunt de druppels meestal horen, zelfs als u niet in de kamer bent.

Direct een ontstoppingsdienst inschakelen

Lekkende leidingen kunnen grote schade veroorzaken als u het probleem niet onmiddellijk opmerkt. Vaak ontdekt u lekkende leidingen pas na enige tijd als u een plas onder de leidingen ziet of hoort druppelen.

Ook voor CV-installaties

Problemen met de CV-ketel zijn meestal gemakkelijk te herkennen. U wilt een lekkere warme douche nemen, maar in plaats daarvan wordt u overspoeld door ijskoud water. Druppelend water, doorlopend water, verkleurd water en verstoppingen zijn andere tekenen van een probleem. In sommige gevallen kunt u het probleem zelf oplossen, maar voor veel problemen is professionele hulp nodig van een ontstoppingsservice.