Grote aantallen versturen, dan is het vaak goedkoper om een doos op maat te laten maken.
Diversen

Post voor jou!

Of eigenlijk: post van jou. En als ondernemer wil je er wel helemaal zeker van zijn dat wat je verstuurt ook in perfecte staat aankomt.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Dat hangt er helemaal vanaf hoe jij jouw spullen verpakt en klaar maakt voor verzending. Doe je dat heel erg houtje-touwtje, dan kun je er vanuit gaan dat je een boze klant aan je broek krijgt. Maar pak je het professioneel aan, dan zal het aanzien van je onderneming rap gaan stijgen. Dit zijn namelijk de details waar je als bedrijf op afgerekend wordt! Waarom zou je onnodig risico’s gaan lopen?

Antwoord: dat doe je niet. Natuurlijk, zelfs met de best mogelijke zorg voor een pakket kan er nog steeds iets misgaan. En dat zal ook heus nog wel eens gebeuren: een pakket raakt zoek of er wordt door een vervoerder achteloos mee omgesprongen. Maar dat zijn fouten die je zelf zult moeten herstellen om het vertrouwen van je klanten mee te (her)winnen. Wees daar transparant over. Echter, het zal je niet zo snel overkomen dat je over beschadigingen klachten krijgt wanneer je over topkwaliteit verpakkingsmateriaal beschikt. Dat is dus prioriteit #1!

Dan dient zich de volgende vraag aan: hoe kom je hieraan? Nou, door een betrouwbare leverancier te zoeken. En te vinden, uiteraard. Let daarbij op de volgende zaken:

Verzendmaterialen

Neem geen genoegen met minder dan je nodig hebt. Dat is een belangrijke regel! Jouw klanten verwachten kwaliteit, dus die lever je ook. Voor zware en/of breekbare artikelen heb je uiteraard stevig karton nodig. Dus ga je op zoek naar een leverancier die dat kan bieden. Het liefste eentje die je mee laat beslissen over de dikte en samenstelling van het materiaal. Natuurlijk wil je dat het niet nodig is om de degelijkheid van jouw dozen, enveloppen en kokers te testen, maar je kunt beter op iedere nare verrassing voorbereid zijn.

Tip: wanneer je met enige regelmaat pakketten te verzenden hebt, doe je er verstandig aan om een voorraadje aan te leggen. Zo zit je op cruciale momenten niet snel om een betrouwbare doos of envelop verlegen. Kies wel een droge en veilige plek om deze verzendmaterialen op te slaan, anders raken ze mogelijk beschadigd en zijn ze opeens kwetsbaar.

Verpakkingen op maat

De klant is koning. En jij bent zowel leverancier als klant in dit verhaal! Het is voor jou belangrijk dat je verpakkingen zijn afgestemd op de artikelen die je verzendt. Oftewel is het van groot belang dat je een doos op maat kunt bestellen. Op die manier ben je er altijd zeker van dat je verpakkingsmateriaal niet te ruim zijn maar ook niet te strak om je koopwaar heen zitten. Integendeel, ze zijn precies goed! Of laten nog een klein beetje plek over voor opvulmateriaal ter bescherming.