Diversen

Pelletkachel aanschaffen? 6 tips!

Van plan om een pelletkachel te kopen? Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste pelletkachel. Een pelletkachel kopen is iets waar je goed over na moet denken om de beste pelletkachel te kiezen.

 

Er zijn vele verschillende soorten pelletkachels, waardoor veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben wij in dit artikel 6 tips op een rijtje gezet die je helpen bij het kiezen van de beste pelletkachel. Met de beste pelletkachel bedoelen wij de kachel die past binnen je interieur, de beste techniek heeft, het makkelijkste in gebruik en het hoogste rendement. Lees hieronder waarop je moet letten bij het aanschaffen van een pelletkachel.

6 tips voor het kopen van een pelletkachel

Tip 1. Een pelletkachel heeft een bepaald vermogen, wat wordt aangegeven door kWh. Het is bij het kiezen van een pelletkachel belangrijk dat de kachel past bij de ruimte qua capaciteit.

 

Tip 2. Kies voor een erkende pelletkachel dealer die je volledig kan voorlichten over een pelletkachel. Zij kunnen je vertellen welke pelletkachel past bij de ruimte en hoe deze kachel precies werkt.

 

Tip 3. Bepaal het vermogen, het aantal kWh, wat je nodig hebt voor het verwarmen van een ruimte. Dit kun je doen door het oppervlakte van de ruimte te nemen en deze te delen door 10. Zo krijg je een indicatie van welke kachel er bij jouw ruimte past.

 

Tip 4. Wil je een stille pelletkachel? Kies dan voor een model met een spekstenen of keramieken bekleding, dit zorgt ervoor dat de geluiden gedempt worden.

 

Tip 5. In welk land is de pelletkachel geproduceerd? Pelletkachels uit aziatische landen zijn van mindere bouwkwaliteit. Merken die produceren in Italië staan bekend om de hoge kwaliteit.

 

Tip 6. Kies voor een pelletkachel dat is geproduceerd in Europa, zo weet je zeker dat deze van goede kwaliteit is en voldoet aan de Europese NEN normen.


pelletkachel aanschaffen