Lage betonpoeren voor relatief lichte objecten
Diversen Vloeren

Lage betonpoeren voor relatief lichte objecten

Lage betonpoeren zijn heel erg handig om te gebruiken. Ze zijn namelijk in veel situaties een hele handige oplossing als fundering. Als je kleine constructies wilt maken, is het aan te raden om te gaan voor een lage betonpoer. Dit kan je namelijk best een hoop geld schelen. Veel zware constructies kunnen ze echter niet aan.

Gebruik lage betonpoeren

Lage betonpoeren kunnen in verschillende situaties worden toegepast, maar zijn vooral geschikt voor relatief kleine bouwconstructies zonder zware objecten. Zodra je deze er wel op plaatst, heb je het gevaar dat het gebouw verzakt. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je er precies op wilt plaatsen.

Een lage betonpoer kun je vaak bedrading op aansluiten. Zo kun je bijvoorbeeld tuinverlichting hier doorheen laten gaan. Op deze manier komt het niet direct in contact met de ondergrond. Met behulp van installatiemateriaal kun je de sokkel van de tuinverlichting verbinden met de lage betonpoer. Op deze manier kan het stevig op zijn plaats worden bevestigd zonder te zinken. En de bedrading is netjes weggewerkt. Dat geeft ook een veel betere uitstraling dan als de bedrading nog te zien is.

Hoe te plaatsen

Lage betonpoeren zijn heel erg makkelijk te plaatsen. Dit geldt natuurlijk voor de meeste betonpoeren. Graaf een gat zodat een klein deel van de grond boven het grondoppervlak uitsteekt. Om de basis stabieler te maken, kun je onder in het gat stoeptegels plaatsen. Deze stoeptegel zorgt er voor dat de druk van het gebouw dat je er op plaatst beter wordt verdeeld over de grond er onder. Dit kan het gevaar van verzakking nog meer voorkomen.

Zorg ervoor dat de grond vlak en verticaal is. Zodra dit niet het geval is, is het gevaar op verzakking ook veel grote. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Als de grond vlak en verticaal is, kun je de gaten opvullen met beton of cement. Na het drogen kun je de lage betonpoer gaan gebruiken. Je kunt dan namelijk een gebouw of een constructie er op plaatsen als je dat wilt.