Jezelf presenteren in je zondagse goed en met een uitgebreid diner dat meerdere gangen beslaat lijkt een ideaal begin. Maar genoeg is het niet!
Diversen

Laat zien wat jij voor je gasten over hebt!

Dan hebben we het niet alleen over een heerlijke maaltijd maar over de totaalbeleving. Alles moet kloppen aan de avond die voor jou zo belangrijk is!

Misschien krijg je je baas op bezoek, een belangrijke klant of zakenpartner en anders wellicht je nieuwe vlam. Sterker nog, misschien neemt die zijn of haar ouders mee! Het maakt in principe niet uit op wie je nou per se een perfecte indruk wilt maken, zolang je daar maar met vlag en wimpel in slaagt. En jezelf presenteren in je zondagse goed en met een uitgebreid diner dat meerdere gangen beslaat lijkt een ideaal begin. Maar genoeg is het niet!

Dat is dan ook de reden dat we enkele essentiële zaken hebben samengevat die jouw samenkomst op rolletjes laat verlopen!

Het diner

Nog beter dan een tot in de puntjes voorbereid diner is er eentje dat zich volledig focust op je tafelgasten. Want je bent toch wel zo attent om hen te vragen naar eventuele dieetwensen? Misschien zelfs hun specifieke voorkeuren, zodat je daar ook rekening mee kunt houden. Uiteraard wordt dat lastig wanneer je behoorlijk wat mensen hebt uitgenodigd, maar toch belangrijk.

Je moet wel zeker weten dat je alle gerechten ook daadwerkelijk kunt bereiden zoals ze bedoeld zijn. Daarvoor kijken we je keukenkastjes aan. Heb je aan een ‘gewone’ pannenset namelijk wel genoeg? Want een slowcooker, koekenpan of grillpan vind je daar doorgaans niet tussen. En een echte kok heeft alle mogelijke attributen voor welk gerecht natuurlijk gewoon in huis! Kost ‘n paar centen maar dan heb je ook wat.

Verlichting

Details doen ‘t ‘m. Uiteraard heb jij je woonkamer en keuken netjes opgeruimd en schoongemaakt – sanitair ook – om presentabel over te komen. Eventueel schuif je wat met meubels en herschik waar nodig je decoratieve elementen. Creëer de sfeer die bij de gelegenheid past, dus. Daarbij hoort ook een manipulatie – laten we ‘t beestje bij de naam noemen – door middel van licht. Wanneer je enkel aan of boven de tafel een lamp of kaarsen laat branden en de rest van de ruimte minder of volledig onverlicht houdt, wordt het samenzijn alleen maar intiemer! Ook kun je meer focus leggen op andere gedeelten van je interieur die volgens jou extra aandacht verdienen.

Aroma’s

Geuren vormen een andere slimme manier om de instelling van je bezoekers te beïnvloeden. Door huisparfums of geurkaarsen door je huis te verspreiden, maak jij de sfeer helemaal af! Kies een aroma uit dat bij het seizoen of de gelegenheid past. En/of eentje waarvan jij zeker weet dat die de voorkeur van je gasten zal wegdragen.