Diversen

Een kantoorruimte huren in Amsterdam? De voordelen & mogelijkheden

Als startend ondernemer of zzp’er in of rond Amsterdam heb je natuurlijk de beschikking nodig over comfortabele kantoorruimte. Een kantoorruimte huren Amsterdam is dan een goede beslissing. Kiezen voor kantoorruimte huren Amsterdam, bijvoorbeeld via een betrouwbare verhuurder als SKEPP, heeft namelijk voor ondernemers een meerdere interessante voordelen te bieden. Wat de voordelen van het huren van een kantoorpand of werkplek in Amsterdam precies zijn, lees je in dit blog. Verder gaan we in op de mogelijkheden die er zijn om een kantoorruimte in Amsterdam te huren.

Optimale flexibiliteit gegarandeerd

Een van de grootste voordelen van een kantoorruimte huren Amsterdam is dat je hiermee als ondernemer lekker flexibel bent. Natuurlijk kun je, als je het kapitaal hebt, ook een kantoorpand aanschaffen. Maar voor veel jonge en/of startende ondernemers, en zeker zzp’ers, is dat financieel onhaalbaar. Een mooie en comfortabele kantoorruimte huren is dan een perfect ‘alternatief’. Het fijne aan huren is dat je flexibel bent. Je huurt een werkruimte of kantoorpand zolang jij dat wilt en kunt op elk moment (uiteraard afhankelijk van de voorwaarden in het huurcontract) de huur opzeggen. En dat is prettig, want het opzeggen van de huur gaat bijna altijd sneller dan het verkopen van een kantoorpand.

Veel keuze aan kantoorpanden en werkruimten

Een andere pre van een kantoorruimte huren Amsterdam is dat je, zeker via professionele verhuurder als SKEPP, je veel keuze hebt aan soorten kantoorpanden. Of je nu een extra grote kantoorruimte, een wat kleinere werkruimte of een eigentijdse en goed geïsoleerde werkplek zoekt: een professionele verhuurder kan het allemaal voor je regelen. Ook als je meerdere mensen in dienst hebt, zijn er bij goede verhuurders van vastgoed de nodige opties. Klantgerichtheid en volop mogelijkheden: dat is wat er telt in de sector die kantoorpanden te huur aanbiedt.

Huren is financieel aantrekkelijk

Het huren van een kantoorpand of kantoorruimte in Amsterdam via een expert is verder ook financieel aantrekkelijk. Bij verkoop van een kantoorpand, bijvoorbeeld omdat je onderneming verhuist, kun je te maken krijgen met een periode waarin je dubbele lasten betaalt omdat je een nieuw pand nodig hebt maar de oude nog niet hebt verkocht. Met een kantoorruimte huren heb je hiervan geen last. Geld besparen door voor huren te kiezen doe je verder omdat je niet hoeft op te draaien voor onderhoud en bijkomende kosten. Mocht er iets defect gaan of mocht er schilderwerk nodig zijn, dan worden deze klussen door de verhuurder opgepakt. Bij eigen kantoorpanden ben je als eigenaar zelf verantwoordelijk als er onderhoud aan het pand nodig is.

Minder beslag op je eigen vermogen

Een ander voordeel van het huren in plaats van kopen van een kantoorpand, is dat je met huren minder beslag legt op je eigen vermogen. Bij kopen moet je direct flink investeren, terwijl je bedrijf nog van de grond moet komen. De aanslag die dit doet op je eigen vermogen is een aanzienlijk risico. Mocht jouw onderneming niet goed gaan lopen, dan kun je door de aankoop van een kantoorpand echt flink in de problemen komen. Zeker als je er niet in slaagt om jouw kantoorruimte snel door te verkopen. De hypotheek loopt dan door. Kies je voor huren, dan kun je op elk gewenst moment je huur opzeggen (natuurlijk met een opzegtermijn of volgens de contractvoorwaarden) en ben je van je verplichtingen af.

Bekijk nu de huurmogelijkheden die er in Amsterdam zijn

Waar wacht je nog op? Kies ook voor de voordelen van het huren van een kantoorruimte en oriënteer je nu in het brede aanbod van SKEPP. Er zijn qua oppervlakte, hoeveelheid werkplekken en locaties veel opties!