Hoe fix je een kapotte kraan?
Badkamer Diversen Keuken

Hoe fix je een kapotte kraan?

Het is geen geheim dat loodgieterswerk een van de meest verwaarloosde huishoudelijke taken is. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe je iets moet repareren wanneer dat nodig is. Maar leren hoe je een kapotte kraan oplost, zal je leven op de lange termijn veel gemakkelijker maken! Deze blogpost leert je een aantal nuttige tips voor het oplossen van dit probleem en geeft je ideeën over wat te doen als dit ooit weer gebeurt.

Hoe repareer je een lekkende kraan?

De meest gestelde vraag als het gaat om het repareren van een probleem met een kraan is: hoe repareer je een lekkende kraan? Het antwoord is heel eenvoudig:

  1. Schakel de stroom uit en sluit de watertoevoer af. Zoek de klep op je waterleiding en draai deze dicht, of sluit ze met de hand af voor gootstenen, toiletten, enz.
  2. Verwijder alle schermen en pakkingen die verhinderen dat het water uit de steel kan lopen via de hendel en de tuit. Schroef alle schroeven los die dit deel van de kraan vasthouden en verwijder ze.
  3. Gebruik een doek of iets dergelijks om je hand te beschermen, zonder de kranen weer aan te zetten, en neem dan alle resterende sluitringen of andere cyl cilindrische onderdelen uit de kraan.

Als alles klaar is, is het tijd om je armatuur weer in elkaar te zetten en de sluitringen of andere cilindervormige voorwerpen die je eerder hebt verwijderd, terug te plaatsen. Vergeet niet je watertoevoer aan te zetten voordat je gaat testen! Als dit het probleem niet oplost, neem dan contact op met een vakman voor verdere hulp.

Heb je een Quooker kraan?

Mocht je nu een Quooker kraan hebben dan is het verstandig om een lekkende kraan niet zelf te gaan repareren. Quooker kranen zitten net even wat lastiger in elkaar dan een normale kraan. Aangezien een Quooker instant warm water kan geven wil je wel zeker weten dat hij goed werkt voordat er ongelukken mee gebeuren. Neem daarom altijd een vakman in de arm wanneer het gaat om een Quooker te repareren. Zij zijn altijd goed opgeleid en weten vaak meteen wat er aan de hand is waardoor ze het probleem binnen no time kunnen herstellen.

Dus mocht je Quooker kraan kapot zijn, kijk dan meteen online naar alle beschikbare vakmannen die je kunnen helpen bij dit probleem. Zelf sleutelen aan een Quooker kraan kan alleen maar meer kosten met zich mee brengen!