Diversen Slaapkamer

Het kiezen van het juiste beddengoed | koopgids

Een goede nachtrust is even zo belangrijk als regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet. Je brengt een derde van je leven in een bed door, dus je bed verdient het beste. Maak de juiste keuze met onze ultieme gids voor het kopen van het beste beddengoed. Bekijk onze gids voor alles wat je moet weten over het aankopen van het ideale kussen, dekbed en matras die aansluiten bij je behoeften. Dit zal ervoor zorgen dat je geweldige nachtrust vanavond begint.

Kies de juiste matras

Het bed en de matras vormen de basis van een goede nachtrust. Als je wakker wordt met rugpijn, kan dit een goede indicatie zijn dat je matras je niet de juiste ondersteuning geeft. Daarom is het belangrijk dat je matras je precies de steun en het comfort geeft die je nodig hebt. Daarnaast kunnen matrassen je een paar honderd tot duizenden euro’s kosten, dus je wil er zeker van zijn dat de door jou gekozen matras de investering waard is voordat je hem koopt.

Natuurlijk is een van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je een matras koopt, deze uitproberen om te zien of deze comfortabel aanvoelt. Daarom is het een goed idee om een winkel te kiezen die een groot aanbod aan verschillende matrassen biedt, zodat je verschillende type matrassen met verschillende soorten stevigheid kan proberen voordat je beslist. Het is belangrijk om de juiste stevigheid van je matras te kiezen, dit heeft immers invloed op de kwaliteit van je slaap. Het soort stevigheid dat je nodig hebt, hangt af van je slaappositie, lengte en gewicht. Hier leggen we uit welke mate van stevigheid het beste is voor welk type slaper.

Zacht

Zijslapers of mensen die ‘s nachts van positie veranderen, zijn het beste geschikt voor zachte matrassen. Dit komt omdat de manier waarop ze slapen al de druk van hun ruggengraat verlicht. De matras moet zich kunnen aanpassen aan de natuurlijke positie van uw lichaam.

Medium zacht

Dit is ideaal voor mensen die ‘s nachts van slaaphouding veranderen, omdat het zich nog altijd aan hun lichaamshouding aanpast, maar iets meer steun biedt.

Medium stevig

Dit is het beste voor mensen die op hun rug slapen, omdat ze extra ondersteuning van de onderrug nodig hebben, wat dit type stevigheid biedt.

Stevig

Dit type matras is ideaal voor mensen die op de voorkant slapen of last hebben van rugpijn. Dit komt omdat de matras hun rug in een relatief comfortabele en stabiele positie houdt zonder dat ze er tijdens het slapen in wegzakken, wat onderrug pijn kan veroorzaken.

Het soort stevigheid dat je nodig hebt, hangt af van je slaappositie, lengte en gewicht.
Het soort stevigheid dat je nodig hebt, hangt af van je slaappositie, lengte en gewicht.

Kies het perfecte dekbed

Als het gaat om de keuze van je dekbed, kies dan verstandig. Van het krijgen van de ideale vulling tot het kiezen van de perfecte vulling, je dekbed kan je nachtrust echt verbeteren.

Er is een eenvoudige regel om te onthouden: hoe hoger de classificatie, hoe warmer het dekbed. Tog meet het gewicht van het dekbed. En als algemene regel geldt dat je moet wisselen tussen de verschillende seizoenen:

  • Tot 7 tog: deze dekbedden zijn ideaal voor de zomermaanden wanneer je het warmer hebt en het graag wat koeler mag zijn.
  • 7-10,5 tog: Voor de vroege lente- en herfstmaanden, halen deze dekbedden je door je slaap.
  • 10,5+ tog: versla de winterkou met deze zware en warme dekbedden.

>Naast de classificatie van dekbedden, zijn dekbedvullingen ook een belangrijke factor voor je slaap. De dekbedvulling die je kiest hangt grotendeels af van je slaapgewoonten. Er bestaan drie soorten dekbedvulling; wol, synthetisch en katoen.

Vervolgens moet je rekening houden met de grootte van het dekbed. We raden je aan om er een te nemen die bij je bed past. Als je partner echter ‘s nachts de dekbedovertrekken steelt, kan een groter dekbed van pas komen!

Kies het juiste kussen
Kies het juiste kussen

Kies het juiste kussen

Het juiste kussen moet comfortabel zijn en steun bieden aan uw hoofd en nek, en het mag niet snel leeglopen of zijn pluizigheid verliezen. Het is daarom belangrijk om over het juiste kussen te beschikken. Je moet met volgende factoren zeker rekening houden:

Kies de juiste vulling

Er zijn veel verschillende vullingen als het gaat om kussens. De twee belangrijkste soorten zijn echter natuurlijke vullingen en synthetische vullingen, die beide comfort en ondersteuning bieden. Kussens met een natuurlijke vulling zijn duurzaam en uitstekend in termen van comfort. Dit is dus waar we voor zouden gaan, ook al kunnen ze een beetje prijzig zijn. Een meer kostenvriendelijke optie zouden synthetische kussens zijn, die over het algemeen hypoallergeen zijn, aanvoelen als dons en machine wasbaar zijn.

Vervang je kussen

Het gemiddelde kussen moet om de twee jaar worden vervangen, vanwege het aanhoudende gewicht en de beweging van het hoofd. Als je echter wakker wordt met een stijve of pijnlijke nek, kan het betekenen dat de vullingen van je kussen te plat of te klonterig zijn om je nek te ondersteunen terwijl je slaapt, daarom is het tijd voor een nieuw kussen. Ook als je kussen verkleurd is, of je merkt dat je je draaierig voelt of een verstopte neus hebt, is de kans groot dat er veel huisstofmijt of zweet in zit en is het misschien tijd voor een vernieuwing.

Andere

Kussens bestaan in alle soorten en maten. We raden je aan om de kussens in de winkel zelf uit te proberen. Via deze weg kies je de voor jou op maat gemaakte kussen en kan je genieten van een goede nachtrust.