De nieuwe trend is een zit-sta bureau, De ergonomische bureaustoel is uit.
Diversen Kantoor Techniek in huis

De voordelen van een zit-sta bureau

De laatste jaren is het een steeds meer opkomende trend: werken achter een zit-sta bureau. Net als de ergonomische bureaustoel is het uit veel kantoren niet meer weg te denken. Het is dan ook logisch om te zeggen dat deze bureaus verschillende voordelen hebben. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de voordelen en uiteraard hebben we ook gekeken waar je voordelig een zit-sta bureau koopt.

Minder klachten

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat te lang zittend werken, kan zorgen voor diverse gezondheidsklachten. Zo worden nek- en rugklachten en hoofdpijn ten gevolge daarvan vaak genoemd, maar ook ziektes zoals diabetes worden indirect gelinkt aan deze manier van werken.

Zittend werken afwisselen met staand werken, achter een zit-sta bureau, zorgt er dus voor dat je meer beweegt, waardoor deze klachten afnemen. Ook een ergonomische bureaustoel, waarmee je een goede houding aanneemt zorgt voor minder klachten.Meer concentratie

Hoewel minder klachten en dus gezonder werken voor veel mensen normaal overkomt, is het volgende feit misschien wat minder voor de hand liggend. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die zittend en staand werken regelmatig afwisselen, geconcentreerder werken. Klinkt in de eerste instantie misschien onlogisch, maar niets minder is waar.

Hoe vaak staan kinderen niet naast hun stoel tijdens het maken van een knutselwerkje en hoe vaak sta je op als je een telefoongesprek voert? Juist, vrij vaak. Kinderen (en jij met je telefoon) doen dit automatisch, je concentreert je op deze manier beter. Het staand werken zorgt dus voor een goede concentratie en in combinatie met zittend werken, behoud je je focus.

Flexibel werken

Voor veel bedrijven is flexibel werken de uitkomst. Er kunnen meerdere werknemers op één werkplek werken, waardoor er minder leegstaande kantoorruimtes zijn, omdat medewerkers bijvoorbeeld deels thuis werken. Leegstaande ruimtes zijn zonde en zorgen voor kosten, een flexibele werkplek scheelt kosten. Met een verstelbaar zit-sta bureau kan je een bureau inzetten voor meerdere werknemers. Iedereen past het gewoon aan zijn of haar eigen hoogte aan.

Een voordelig zit-sta bureau

Wanneer je een zit-sta bureau wil kopen, kom je al snel op vrij hoge bedragen uit. Er zijn echter ook voordeligere opties wanneer je een zit-sta werkplek aan wil schaffen. Zo vind je op de site van Bureaustoelexpress een ruim aanbod bureaus tegen scherpe prijzen. Op die manier heb je toch een goed bureau, maar zonder dat je hier een groot budget tegenaan moet gooien.