tapijt
Diversen Vloeren Vloerkleden

De voordelen van een tapijtreiniger

Je staat er wellicht niet bij stil, maar je tapijt bevat wel degelijk meer dan alleen stof. Bijvoorbeeld vervuiling van looddeeltjes, huidschilfers van huisdieren, vuil en stof. Dit klinkt niet erg fris, maar met een goede tapijtreiniger bespaar je tijd en zorg je ervoor dat het tapijt op professionele wijze wordt gereinigd en weer fris en fruitig in huis ligt. Lees hieronder meer over de voordelen van een goede tapijtreiniger.

Wat doet een tapijtreiniger?

Een tapijtreiniger zorgt ervoor dat je tapijt gereinigd wordt van vuile en verontreinigende stoffen. Het gaat zelfs zo ver dat giftige gassen in de lucht ook vast kunnen komen te zitten in stof dat vrijkomt tijdens het stofzuigen. Dat heeft weer gevolgen voor de lucht in je huis. Daarom is het van groot belang om zo nu en dan een tapijtreiniger in te huren. 

Tegen vuil en schimmelvorming

Professionele tapijtreinigers doden al het vuil en bacteriën door het gebruik van speciale shampoos en krachtige vacuüms. Ook voorkomt een tapijtreiniger schimmelvorming. Tapijten met een hoge luchtvochtigheid bevorderen schimmelgroei, vooral bij blootstelling aan vocht. Tapijtreinigers kunnen een tapijt van het vocht ontdoen, waardoor schimmelvorming voorkomt. Deze schimmelvorming is weer schadelijk voor je gezondheid namelijk. Met tapijtreiniger was je als het ware je tapijt, zodat alle viezigheid en schimmels verdwijnen.

Huisstofmijt infecties verwijderen

Ieder huishouden heeft huisstofmijt. Echter, deze zijn dusdanig klein, dat ze niet zichtbaar zijn met het blote oog. Huisstofmijten zijn geen allergenen, wel hun lichaamsfragmenten en uitwerpselen. Huisstofmijt kan allergieën veroorzaken. Een goede tapijtreiniging maakt gebruik van stoomreiniging. Door de hoge temperaturen wordt de huisstofmijt verwijderd. Naast huisstofmijt reinigt een tapijtreiniger ook, zonder je tapijt te beschadigen, je tapijt van vuil, stof en andersoortige vlekken.  Ze helpen ook je tapijt te beschermen tegen beschadiging. Je hebt verschillende tapijtreiniging voor de verschillende structuren en materialen, daar moet je wel van op de hoogte zijn. Mocht je er dus zelf niet uitkomen, kun je altijd nog de hulp en kennis inschakelen van professionals.

Een tapijtreiniger huren is daarom dus een goed idee als je wilt zorgen voor een schoon en gereinigd tapijt in huis. Een professional die elke dag bezig is met het reinigen van tapijten is gespecialiseerd in alle soorten tapijten en zorgt ervoor dat je (kostbare) tapijt ook niet zal beschadigen tijdens het reinigen. Het andere voordeel is dat je al je meubels niet opzij hoeft te zetten, want de ingehuurde professional zal ervoor zorgen dat alle meubels netjes opzij worden gezet voordat het reinigen begint.