Wat is de vakantiebestemming dit jaar?
Diversen

Dartpijl en een wereldbol? Of ken jij je vakantiebestemming al?

Niks mis met de klassieke – doch cartooneske – manier, ook al krijg je daarvan gaten in je interieur. Je kunt ook actief je opties gaan afwegen.

Mocht je nog niet echt een prioriteitenlijstje hebben, dan kun je je altijd afvragen waar je nou allemaal wel en niet geweest bent. Of wat je laatste vakantiebestemming was, zodat je dit keer iets heel anders kiest qua omgeving en klimaat. Ging je vlak hiervoor naar Alaska, dan wil je nu wel naar de zon. Of andersom.

Hoe actief je reis wordt is ook een bepalende factor. En wanneer er grote afstanden worden afgelegd, ga je dat dan per auto doen? Met de fiets? Of pak je toch liever de benenwagen? Dat is allemaal afhankelijk van de persoonlijke voorwaarden die jij aan jouw vakantie stelt. En ga je niet alleen, dan telt de mening van je gezelschap natuurlijk ook mee. Misschien hebben de anderen wel specifieke wensen, zodat de keuze een stuk gemakkelijker wordt. Maar druisen die voorkeuren tegen elkaar in, dan ben je weer terug bij af.

Zit je echt met een dilemma en wil je daarvan af, dan stel je jezelf de volgende vragen:

Wat voor weet is het?

Niet vandaag en hier, maar op je plaats van bestemming tijdens jouw vakantieperiode! Je ideale weersomstandigheden, dus. Misschien wil jij in de zomer wel lekker bakken aan een strand, of is dat nou juist het type vrijetijdsbesteding dat je graag wilt vermijden. Dan mag het best iets kouder zijn. Of je wilt kunnen genieten van heel mooi weer, alleen dan niet direct aan zee. In dat geval kunnen we je een regio iets meer landinwaarts van Italië van harte aanbevelen!

Wat ben je gewend?

Veel mensen houden van baden in luxe, omdat ze dat thuis niet hebben of omdat dit nou eenmaal tot hun standaarden behoort. Dan zijn er gelukkig verschillende holiday rentals in Umbrië waar je kunt verblijven als God in Frankrijk. Alleen dan in Italië. Aan alles is gedacht! De woningen zijn keurig ingericht en voorzien van een keuken waar het je aan niets ontbreekt. Stijlvol meubilair, comfortabel terras en vaak ook nog een openluchtzwembad. Wat wil je nou nog meer?!

Wat ben je allemaal van plan?

Wanneer je van plan bent om de druk bezochte toeristische trekpleisters met een bezoekje te vereren, dan is bovenstaande een minder goed idee. Kom je juist voor je rust? Nou, aarzel in dat geval niet langer! In plaats van volgepakte steden als Rome en Venetië aan te doen, ga je bijvoorbeeld naar kleinere historische plaatsjes als Gubbio, Castiglione del Lago, Spoleto en Todi, waar de tijd schijnbaar stil is blijven staan. Bovendien kun je in jouw accommodatie zelf de heerlijkste recepten bereiden, maar ook je tegoed doen aan de lokale keuken.

En dan hebben we het over de prachtige heuvelrijke omgeving nog niet gehad!

Je dacht misschien dat je wist wat Italië allemaal te bieden had, maar in werkelijkheid moet je alles nog ontdekken over het land waar de Westerse beschaving begon…