aanhanger
Diversen

Aanhanger kopen? Gebruik deze 5 tips!

Ben jij op zoek naar een goede aanhanger? Wil jij graag een goede aanhanger kopen voor je werk? Dan kan het zijn dat je een lastige zoektocht tegemoet gaat. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten aanhangers. Maar hoe zorg je er nu voor dat je de beste aanhanger koopt? Hier zijn vijf tips.

Verschillende soorten aanhangers

Wist jij dat er verschillende soorten aanhanger zijn? Er zijn namelijk twee verschillende soorten: een geremde en een ongeremde aanhanger. Bij de geremde aanhanger is het zo dat hij niet een eigen remsysteem heeft maar mee remt op de kracht van jouw voertuig. Bij een geremde aanhanger heb je wel een remsysteem. Dan kun je ook een zwaardere lading vervoeren, namelijk van maximaal 750 kilogram. Je moet dus goed weten waarvoor je de aanhanger wilt gebruiken en of je al enig ervaring hebt voordat je een er een aanschaft. 

Type transport 

Dan moet je natuurlijk ook goed weten waarvoor je de aanhanger gaat gebruiken in verband met het type transport. Je hebt namelijk verschillende soorten aanhanger voor verschillende types transport. Wil jij bijvoorbeeld iets vervoeren dat temperatuurgevoelig is? Ga dan voor een koelwagen. 

Het laadvermogen

Daarnaast is het laadvermogen heel erg belangrijk. Het maximale laadvermogen van jouw aanhanger ligt aan drie factoren. Ten eerste moet je weten wat het maximale trekgewicht is van jouw auto. Daarnaast ligt het aan je autorijbewijs. Met een autorijbewijs B kun je een aanhanger trekken tot 750 kilogram bijvoorbeeld. Dan heb je nog het gewicht van de lading die een grote rol speelt. Bedenk goed waarvoor je de aanhanger zal gaan gebruiken en hoeveel het gewicht van je lading zal zijn.  

Extra opties

Het is ook goed om te weten dat elke aanhanger ui te breiden is. De standaard uitrusting van bijvoorbeeld een plateauwagen is uit te breiden met een standaard vloer of multiplex antislip vloer. Daarnaast kun je ook een huif nemen zodat je de lading in je aanhanger kunt afdekken. Het is verstandig om dit voor aankoop al uit te pluizen aangezien je sommige extra’s niet meer achteraf kunt bestellen. 

De garantie

Als je een aanhanger wilt kopen is garantie ook heel erg belangrijk. Een aanhanger kopen doe je namelijk zodat je er jarenlang mee kunt en daarom wil je natuurlijk wel garantie hebben. Let daarom goed op de garantievoorwaarden van een bedrijf.