Gelukkig kun je tegenwoordig ook zonnepanelen huren. Daardoor kun je er dus voor zorgen dat je groene stroom verbruikt en bespaar je ook nog eens iedere maand op de kosten
Diversen Energie

4 stappen naar een groene wereld

Helaas gaat het op dit moment slecht met onze planeet. Dit komt bijvoorbeeld doordat er  grote stukken regenwoud verdwijnen, het opwarmen van de aarde en het smelten van het ijs door deze opwarming. Het is erg zorgwekkend om te zien in wat voor tempo de wereld op dit moment achteruit aan het gaan is.

Hoe belast je het milieu minder?

Als dit zo doorgaat duurt het niet meer lang voordat er bijna geen ijs meer is op zowel de Noordpool als de Zuidpool. Het is dan ook belangrijk dat iedereen zijn en haar best doet om minder belastend te zijn voor het milieu. Dit zijn vier manieren waarop je minder belastend kunt zijn voor het milieu.

Zonnepanelen kopen

Er wordt in Nederland en overal ter wereld ontzettend veel stroom verbruikt. Daardoor is het op dit moment nog niet mogelijk om al deze stroom op te wekken door groene methodes te gebruiken. Dat heeft als gevolg dat het grootste deel van de energie die jij gebruikt wordt opgewekt door vervuilende energiecentrales. Ook wanneer je een contract hebt voor groene energie is de stroom uit jouw stopcontact niet honderd procent groen. Dat komt doordat een energiebedrijf niet kan bepalen of er groene of grijze stroom uit het stopcontact komt. Daardoor is de enige manier om er voor te zorgen dat je echt honderd procent groene stroom verbruikt het aanschaffen van zonnepanelen. Dat zorgt namelijk voor dat je alleen maar stroom gebruikt die je zelf hebt opgewekt.

Panelen huren

Het enige nadeel aan het aanschaffen van zonnepanelen is het feit dat het erg duur is. Daardoor is het voor veel mensen te duur om hun eigen zonnepanelen te kopen. Dat zorgt er voor dat er veel mensen zijn die nog steeds geen groene stroom gebruiken. Gelukkig kun je tegenwoordig ook zonnepanelen huren. Daardoor kun je er dus voor zorgen dat je groene stroom verbruikt en bespaar je ook nog eens iedere maand op de kosten van je energierekening.

Beleggen in groene stroom

Er zijn ook andere manieren om bij te dragen aan het verduurzamen van onze energie. Daardoor kun je ook zonder zonnepanelen te kopen je bijdrage leveren aan de verduurzaming. Je kunt namelijk aandelen groene energie kopen. Dat is zowel voor jou als voor het milieu voordelig. Jij kunt namelijk geld verdienen door deze aandelen te kopen. Dat terwijl je er ook nog eens voor zorgt dat de aarde minder snel opwarmt.

Minder vaak de auto pakken

Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je alleen de auto pakt wanneer dat echt niet anders kan. Auto’s zijn namelijk verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Daardoor is het dus slim om er voor te zorgen dat je een fiets als alternatief voor de auto hebt. Zo kun je als je niet te ver hoeft te reizen bijvoorbeeld de fiets pakken. Op die manier ben je beter voor het milieu en beweeg je ook nog eens meer. Je kunt ook overwegen om een ov-kaart aan te schaffen zodat je met het openbaar vervoer kunt reizen.