puin
Diversen

3 redenen om een puincontainer te huren bij het verbouwen in Amsterdam

Als je in de binnenstad van Amsterdam woont en je wilt gaan verbouwen, dan kun je erop rekenen dat de sloopwerkzaamheden behoorlijk wat puin gaat opleveren. Wil je je verbouwing efficiënt aanpakken, dan kan het slim zijn om een puincontainer te huren.  

Vraag je je af of een puin container huren in Amsterdam een goed idee is, dan hebben we hier 3 redenen voor je waarom je het zou moeten doen. 

Een puin container huren is efficiënter en scheelt je veel tijd 

Een verbouwing duurt al snel langer dan dat je had ingecalculeerd. Er gaat veel onvoorziene tijd zitten in klusjes als het afvoeren van bouwpuin. Vooral als je in de binnenstad woont kan het afvoeren van puin met de auto je al gauw een uur of 2 kosten. Als je elke dag zoveel tijd kwijt bent om puin af te voeren is het verstandig om een puincontainer te huren. Die kun je voor de deur laten plaatsen en door het hetzelfde bedrijf ook weer laten afvoeren wanneer hij vol zit. Het is dus veel efficiënter om een container te huren dan zelf te gaan rijden. 

Met een puincontainer beperk je het tillen van zwaar bouwafval tot een minimum

Sloopafval bestaat meestal uit stenen, tegels en hout, en is dus niet bepaald licht van gewicht. Als je ervoor kiest zelf je bouwafval af te voeren, dan moet je elke zak met puin eerst naar beneden, vervolgens je auto in, en dan bij de milieustraat er weer uit tillen. Met een puincontainer voor de deur beperk je het tillen met zwaar bouwafval tot het minimum. 

Met een puincontainer hoef je geen rekening te houden met de hoeveelheid puin die je afvoert

Als je zelf bouwafval wilt afvoeren doe je er verstandig aan om eerst te controleren wat voor regels er voor jouw stadsdeel gelden. Behalve in Centrum West en Zuid mag je hooguit 1 m2 bouwafval per keer wegbrengen. Daar zit je al snel aan als je bijvoorbeeld je badkamer aan het slopen bent. Ook past er maar een beperkte hoeveelheid in de achterbak van een auto als je besluit zelf bouwpuin af te voeren. Daarom is een puincontainer in Amsterdam huren zo’n goed idee. Je hoeft je dan namelijk niet druk te maken over de hoeveelheid puin. In een gemiddelde bouwcontainer kun je 3 of 6 kuub kwijt, en als hij vol zit bestel je gewoon weer een nieuwe.

Meer weten over het huren van een puincontainer in Amsterdam, Hilversum, Amstelveen of omgeving? Op ParidonContainers.nl vind je meer informatie.