kunstplant-op-kantoor
Decoratie

Zo creëer je een gezellige sfeer op kantoor

Planten zijn een van die componenten die elke ruimte kunnen omtoveren tot een gastvrije omgeving. Normaal gesproken decoreren we een huis, maar het creatieve gebruik ervan op de werkplek wordt steeds aantrekkelijker.

We hebben niet altijd de mogelijkheid om te kiezen hoe we onze kantoren inrichten, maar dat is aan het veranderen, en een van de voordelen van thuiswerken is dat je je werkplek kunt inrichten zoals jij dat wilt. Planten daarentegen helpen werknemers zich meer verbonden te voelen met de natuur, wat de aandacht, creativiteit en sereniteit verbetert. Bedrijven zijn zich bewust van de voordelen en werken aan de implementatie ervan.

De aard van de werkruimte is, zoals we eerder zagen, een van de trends in kantoren die ook de productiviteit verhoogt. In dit bericht bekijken we enkele ideeën voor werkplekdecoratie met planten, en ook welke planten uitstekend geschikt zijn voor kantoordecoratie en waarom. Niets fleurt ons bureau en onze werkplek zo op als enkele planten. Toch omvat het gebruik van planten om kantoren te decoreren veel meer en de kunstplant specialist kan hier alles over vertellen.

Gemiddelde tuin

De verticale tuin is een populaire aanpak om planten in kantoorinrichting te integreren. Om dit concept, dat vaak met exterieurs wordt verbonden, te formaliseren, worden vlakke oppervlakken gecreëerd waarop planten kunnen worden aangebracht. Dat doet me denken aan plantaardige schilderijen. 

Deze methode is ideaal om de welkomstruimte een organische uitstraling te geven of om gangen en gemeenschappelijke ruimten op te vrolijken. Het kan zelfs het middelpunt zijn van een werkruimte of een vergaderzaal.

Vegetatie met integratie 

Planten moeten niet worden gezien als louter ornamenten, maar als een ander structureel element. Het kantoor krijgt een natuurlijke en ongedwongen sfeer, terwijl het toch professioneel en aantrekkelijk blijft. Het gebruik van potten op de tafels is een leuke manier om planten in uw kantoorinrichting op te nemen. Hierbij worden de potten gebruikt als structurele elementen van het meubilair in plaats van decoratieve items.

Tuin in het kantoor

Waarom zou u het tuinthema nu niet in uw kantoor integreren? Om een natuurlijke en ontspannen sfeer te creëren, gebruikt u vergeten hoekjes en gemeenschappelijke plaatsen. Combineer meerdere planten op een stenen ondergrond of gebruik kunstgras en enkele natuurlijke planten om ieders favoriete ruimte te creëren: mooie groene kantoren.

Kokedama

Kokedama is de meest recente aanwinst in de wereld van de luchtplanten. Deze Japanse techniek betekent letterlijk “mosbal”, en het is een vorm van kweek waarbij alleen mos als container wordt gebruikt. Hij bestaat meestal uit een bol die aan het plafond hangt. Deze nieuwe aanpak heeft een breed scala van toepassingen. Planten moeten overal worden opgehangen, ook in gangen en kantoren. Er gaat niets boven een trendy, flirterige stijl voor uw werkplek!

Aanbevelingen voor kantoorplanten

Uiteindelijk hebben we de beste planten voor op kantoor uitgekozen. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze vergen weinig onderhoud en interieurbeplanting is hun favoriete medium. Wilt u meer over ze te weten komen? Bekijk bijvoorbeeld de kunsthagen bij Easyplants.