Prullenbak in de keuken
Decoratie Diversen Keuken

Waar in huis is het handig om prullenbakken te plaatsen

Er zijn een hoop verschillende ruimtes in huis waar je een prullenbak kunt plaatsen. Daarnaast zijn er ook nog eens een hoop verschillende soorten prullenbakken. Om het jezelf makkelijk te maken is het dan ook handig om te kiezen voor het juiste model per ruimte. Wij vertellen je precies welke prullenbak je waar in huis kunt plaatsen!

De keuken

In de keuken kun je natuurlijk niet zonder prullenbak. Er zijn een hoop verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, het verschilt dan ook een beetje per persoon wat je voorkeur heeft. Het is vooral slim om te kiezen voor een prullenbak met een sensor of pedaal. Hierdoor kun je eenvoudig de prullenbak openen op het moment dat je je handen vol hebt. Ook een prullenbak met meerdere vakken is erg handig en als je hem weggewerkt wilt hebben kun je kiezen voor een inbouwprullenbak.

De badkamer

Ook de badkamer is een plek waar je niet zonder prullenbak kunt. Je hebt hier natuurlijk niet zo’n grote prullenbak nodig zoals in de keuken, maar het is wel handig als je in ieder geval iets hebt staan. Als je een prullenbak in de badkamer gaat plaatsen kun je het beste kiezen voor een kleine pedaalemmer. Je hebt namelijk niet heel veel afval en daarnaast is het handig als je je handen niet hoeft te gebruiken om het te openen.

De slaapkamer

Niet iedereen gebruikt het, maar toch is een prullenbak in je slaapkamer erg handig. Regelmatig heb je afval wat je dan bijvoorbeeld in de badkamer weg moet gooien. Het is dan handiger om een kleine prullenbak te kopen voor de slaapkamer. Meestal is het afval van papier, bijvoorbeeld van verpakkingen of kaartjes uit je kleding. Met een simpele prullenmand red je het vaak dan ook wel!