Vloerkleed kopen
Decoratie Vloerkleden

Vloerkleed kopen? Zo kies je het juiste vloerkleed voor jou!

Nu je, dankzij de intelligente lockdown, meer tijd hebt gehad om te verbouwen of verhuizen, is er genoeg tijd om weer flink wat interieur inspiratie op te doen. Want wie A zegt, moet ook B zeggen. Tijd om te woonshoppen. Meer sfeer, meer warmte en meer gezelligheid staan voorop. Ooit al gedacht aan een vloerkleed kopen? Met deze tips koop jij een vloerkleed dat perfect bij je past!

Huisdieren in huis?

Elke ochtend begroet worden door je kat of hond is heerlijk. Maar wist je dat niet elk vloerkleed geschikt is voor de nagels van jouw lieve huisdier? Bij een hoogpolig vloerkleed zijn de draden lang. De nagels van je huisdier kunnen hier makkelijk in vast komen te zitten. Zonde, want dat levert best wat kale plekken op. Gelukkig hoef je je daar niet druk om te maken bij een laagpolig vloerkleed. Hierbij is de stof wat platter, waardoor de nagels van je huisdier geen schade kunnen aanrichten aan jouw nieuwe woon-aanwinst!

Statement of juist meer rust creëren?

Het toffe aan vloerkleden is dat je er alle kanten mee op kunt. Wil je echt een statement maken? Met een contrasterende kleur heb je gelijk een eyecatcher in je woning. Werk je bijvoorbeeld veel met grijstinten? Dan is een stoere blauwe kleur perfect. Of wat dacht je van okergeel?! Tof!

Wil je juist de rust bewaren? Dan is een kleur vloerkleed in hetzelfde kleurenpalet als je huidige interieur een perfecte keuze. Bruin, grijs, taupe, blauw, gebroken wit.. Meer dan genoeg keuze!

De vorm die bij je past

Een vloerkleed hoeft niet altijd rechthoekig te zijn. Het is de vorm die altijd goed past bij elke woning. Maar soms wil je gewoon net even wat anders. Gelukkig is er voor iedereen genoeg keuze. Zo heb je uiteraard ook de vierkante vloerkleden, maar ook de ronde vloerkleden of zelfs kinderkamer vloerkleden in aparte vormen. Een bloem, dieren.. Noem het maar op en het is te vinden. Er is voor iedereen een mooi vloerkleed te vinden. En dat hoeft niet eens heel duur te zijn!