Tips om je woonruimte op te fleuren
Decoratie Diversen

Tips om je woonruimte op te fleuren

Als je alles in je huis al een tijd op dezelfde manier hebt staan ben je misschien toe aan wat verandering. Je huis opfleuren hoeft helemaal niet veel werk te zijn, bovendien hoeft het niet duur te zijn. Toch kan het veel doen aan je huis. Het opfleuren van je huis kan in de kleine dingen zitten, als je wel wat groter wilt uitpakken kan dat natuurlijk ook.

Breng kleur op je muur

Een klus die misschien wat meer tijd kost is het verven van je muur, maar het kan enorm leuk zijn. Als alle muren in je huis maar een kleur hebben kan het wat saai en kil aanvoelen. Als je een muur een opvallende kleur geeft, zal dit veel effect hebben op je huis. Je huis zal er direct van opfleuren. Je kunt gaan voor een felle kleur die erg veel opvalt, maar een subtiele kleur kan ook al heel leuk zijn.

Een soort behang op je muur is natuurlijk ook een optie. Met behang kun je leuke printjes op je muur maken. Als je dat wilt is behangen een stuk gemakkelijker dan verfen. Je kunt dan bijvoorbeeld allemaal kleine tekeningen kiezen of juist een grote print die je hele muur in beslag neemt. Beide zal je huis in ieder geval opfleuren.

Vernieuw je meubels

De meubels die je nu in je huis hebt staan kun je ook nog opfleuren. Je zou bijvoorbeeld nieuwe hoezen om je bank kunnen doen. Dat kan de hele sfeer van je huis enorm beïnvloeden. Wat je ook kan doen is wat schilderen, denk bijvoorbeeld aan je tafel. Een wat grotere klus is het schilderen van je keuken. Als je houten kastjes hebt kun je deze gemakkelijk een nieuwe kleur geven. Je zou ook tegeltjes op de muur achter je keuken kunnen plaatsen. Dit zal ook veel verschil maken, het is ook nog eens praktisch. Het is namelijk zo dat er tijdens het koken vaak wel wat opspat, als je daar dan tegels hebt kun je dat makkelijk schoon maken.

Kleine meubels zou je misschien zelfs kunnen vervangen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw bijzet tafeltje. Een nieuw kleed zou ook heel leuk kunnen zijn. Een kleed geeft veel sfeer in een huis en kan de sfeer dus ook veranderen.

Bloemen in huis

Iets wat je huis ook kan opfleuren zijn bloemen. Veel vrouwen zijn gek op bloemen, ze voegen iets moois toe aan je huis. Vaak krijg je bloemen bij een gelegenheid, maar als je er zo gek op bent zou je ook iedere week bloemen voor jezelf kunnen kopen. Er zijn ook bloemen abonnementen, dan krijg je standaard iedere week of iedere twee weken bloemen thuis geleverd. 

Vaak is het wel zo dat bloemen niet langer dan twee weken staan, dat kan best zonde zijn. Een goede oplossing daarvoor zijn droogboeketten. Een droog boeket bestaat uit allemaal verschillende droogbloemen. Deze hebben geen water nodig en kunnen een veel langere periode blijven staan. Er is ook weinig onderhoud aan, dit is ideaal als je bloemen het vaak niet lang overleven. Zo’n soort boeket zou je bijvoorbeeld kunnen kopen op Flowerfeast.com.