5 tips industriële look interieur
Decoratie Meubels Wandbekleding

5 tips om je interieur een industriële look te geven

Er zijn verschillende manieren om je interieur in huis een industriële look te geven! In dit artikel vind je vijf handige tips, die hier goed bij van pas komen. Voordat je aan de slag gaat met het creëren van zo’n industriële look, doe je er verstandig aan om een moodboard te maken. Welke industriële elementen passen goed in de verschillende ruimtes van je woning? Welke kleuren wil je gaan gebruiken?

Wil jij een industriële inrichting in je woning? Kijk eens in het assortiment van industrieelinhuis.nl. Zij hebben een breed assortiment met industriële meubels en woonaccessoires.

Tip 1: kies voor een stoere metalen deur

De metalen deur met glas is onmisbaar in een industrieel ingerichte woning. Uniek is het echter niet! Steeds meer huishoudens kiezen voor een dergelijke deur. Niet alleen geeft het de woonkamer een industriële look. Ook laat het de woning dieper ogen!

Tip 2: kies voor een donkere kleur op de wanden

Naast het gebruik van een metalen deur met glas, kan het gaaf zijn om de wanden van een donkere kleur te voorzien. Je hoeft niet de hele wand te schilderen! Ook een groot contrast tussen bijvoorbeeld een witte bovenkant en een zwarte onderzijde kan goed staan.

Tip 3: hang een stalen klok op met tandwielen

Een derde mogelijkheid om je interieur een industriële look te geven, is het gebruik van een grote stalen klok. Het past perfect naast de stalen deur met glas! Een goed voorbeeld van een geschikte klok, is een model met twee tandwielen: een grote en kleine.

Tip 4: vervang de trap voor een stalen model

Wanneer je trap naar de eerste etage in de woonkamer zit, kun je deze vervangen voor een stalen trap. Een stalen trap geeft de ruimte vaak meer ligt, omdat deze geen stootborden heeft aan de achterzijde. Daarbij staat een stalen trap ontzettend stoer! Ook niet onbelangrijk: een stalen trap kraakt minder.

Tip 5: kies voor stalen frames in combinatie met hout

Een meer algemene tip, is het gebruik van accessoires en meubels met een stalen frame in combinatie met hout. Kies bijvoorbeeld voor een industriële tafel, kast of TV meubel als blikvanger in je interieur. De donkere kleur van het hout past goed bij het zwarte frame van staal.