spreuken-en-wijsheden-aan-de-wand
Decoratie

Tegeltje met spreuken en wijsheid

Een van de meest klassieke cadeaus in Nederland door de loop der jaren is een tegeltje met wijsheden of spreuken. Het is niet alleen leerzaam, maar kan ook een vleugje humor met zich mee brengen. In de middeleeuwen werden deze tegels voornamelijk gebruikt om bijbelteksten en andere mythen aan de vrouw en man te brengen. De Romeinen en Grieken begonnen er al mee en een paar eeuwen later kwam het ook bij ons aan. Sinds de middeleeuwen zijn deze tegels immens populair bij een brede doelgroep. De bekendste tegeltjes met tekst en opdruk in Nederland zijn uiteraard de Delfts blauwe tegels. Omdat er in de late 17e eeuw nog een hoog aantal analfabeten was in de Lage landen, waren deze tegels de ultieme wijze om kennis over te brengen. Deze tegels zijn in de loop der jaren steeds meer waard geworden voor verzamelaars.

Leuke tegels met spreuken

Vandaag de dag worden spreuktegels voornamelijk gebruikt om als cadeau te geven voor een verjaardag, trouwdag of jubileum. Het is dan ook een ludiek cadeau voor meerdere gelegenheden. Er is een ruime thematiek met diverse spreuken, die altijd geschikt zijn voor de ultieme situatie. De tegels zijn in verschillende maten en soorten te koop. Je kunt ze gemakkelijk ophangen op een leuke plek. Vaak worden ze bevestigd in het toilet, de gang of op kantoor. Er zijn vele mogelijkheden te bedenken met een vrolijk tegeltje met spreuken.

Bijzonder mooie tegel met wijsheid

Om iemand een hart onder de riem te steken of gewoon als lief cadeau. Een tegel met wijsheid brengt net even wat meer diepgang dan een standaard cadeau. De tegels met een bekende of onbekende leuke pakkende zin zijn in breed assortiment te krijgen. Zo kun je altijd zoeken op een tegel die echt past bij de persoon of bij de gelegenheid. Je kunt kiezen uit een wijze spreuk of gezegde die bij een mijlpaal qua verjaardag past, maar ook voor iemand die het echt even nodig heeft. De uitspraak kan een oud Hollandse zijn, maar ook eentje van een bekende filosoof schrijver of bekende persoon. Dit geeft net even wat meer cachet aan het begrip op de tegel. Er kan ook gekozen worden uit verschillende lettertypes of kleuren, zodat de desbetreffende tegel echt bij het interieur past van degene aan wie je de tegel cadeau gaat doen. De kwaliteit van deze tegels is altijd goed te noemen. Ze worden op een authentieke wijze geproduceerd, zodat er vele lange jaren van genoten kan worden