raamdecoratie en gordijnen
Decoratie Raamdecoratie

Sfeer creëren in huis met raamdecoratie

Sommige onderdelen van je interieur zijn sfeerbepalender dan op het eerste gezicht het geval lijkt. De kleuren van je muren, het type vloer, de raamdecoratie; allen van belang voor de sfeer van je interieur. Eens in de zoveel jaar zijn we echt toe aan nieuwe raamdecoratie, want ook raamdecoratie is aan trends onderhevig. Wil je jouw interieur een snelle boost geven, dan is verandering van raamdecoratie een prima keuze!

Raamdecoratie is sfeerbepalend

Bekijk jouw raamdecoratie eens goed. Is deze nog mooi en actueel, of oogt het na zoveel jaar sleets en een tikje gedateerd? Door te kiezen voor moderne raamdecoratie krijgt je hele interieur een boost. Met raamdecoratie kun je de bestaande sfeer in je interieur benadrukken. En sommige type raamdecoratie oogt zowel modern als rustiek, wat het geval is bij jaloezieën bijvoorbeeld. Is jouw interieur modern eigentijds, dan passen jaloezieën daar fantastisch bij, maar ook bij een meer rustiek interieur staan jaloezieën geweldig, voorbeelden hiervan vind je op TopJaloezieën.

Verschillende type raamdecoratie

Binnen het segment raamdecoratie bestaat voor iedere interieurvraag een oplossing en is er altijd passende raamdecoratie te vinden. Wie jaloezieën of duo rolgordijnen te modern vind, kan kiezen voor bijvoorbeeld inbetween gordijnen. Gordijnen geven een interieur een huislijke sfeer, zonder oubollig te worden. Want inbetween gordijnen zijn absoluut niet te vergelijken met vitrage of overgordijnen. We zullen de meest populaire soorten raamdecoratie hieronder met je doornemen. 

Moderne jaloezieën

Jaloezieën zijn in verschillende materialen te koop. Je kunt kiezen voor hout, bamboe, metaal, maar ook PVC. Ieder materiaalsoort kent een iets andere uitstraling. Allen hebben zij gemeenschappelijk dat zij eenvoudig te bedienen zijn en in verschillende posities geplaatst kunnen worden. Je bepaalt zelf de lichtinval in huis en of je inkijk wilt tegen gaan. Witte jaloezieën zijn heerlijk licht in huis, je krijgt nauwelijks te maken met enige verduistering. Donkere jaloezieën mogen dan de woonkamer iets donkerder maken, ze zijn ontzettend populair momenteel. 

Inbetween gordijnen

Een geheel andere sfeer creëer je d.m.v. inbetween gordijnen. Deze gordijnen zijn geheel licht doorlatend, en geven direct stijl en grandeur aan je interieur. Ze passen echt binnen ieder interieur. Inbetween gordijnen zijn de modernste gordijnsoorten die er verkrijgbaar zijn en vormen een populaire keuze. Van buitenaf kun je vrijwel niet naar binnen kijken, terwijl je andersom nog best goed naar buiten kunt kijken met gesloten gordijnen. De kleurkeuze is zeer gevarieerd, van licht tot antraciet of zeegroen. Aan jou de keuze. 

Duo rolgordijnen

Deze trend is al een tijdje gaande, maar blijft onverminderd populair. Duo Rolgordijnen zijn ontzettend functioneel en modern. Binnen een wat meer landelijk, rustiek interieur komen ze dan ook minder goed tot hun recht. Deze rolgordijnen kennen 2 zijdes en bezitten horizontale stroken met een open- en dichte structuur. Hierdoor is het mogelijk om de rolgordijnen volledig dicht te sluiten door 2 stroken met dichte zijdes elkaar te laten afwisselen. Wil je een iets ruimere opening, dan bepaal je zelf in welke mate je ruimte overlaat tussen de dichte en open stroken. Ook deze rolgordijnen zijn volledig op maat te bestellen.