meubels opknappen en een 2e leven geven
Decoratie

Oude meubels? Zo geef je ze nieuw leven

 

Je kent het wel. Dat tafeltje ben je na vijf jaar eigenlijk wel zat, maar het ziet er nog uit als nieuw. Je wil het dus ook niet weg doen, maar wat moet je er dan mee? Gelukkig zijn er inmiddels verschillende mogelijkheden voor oude spullen, ook voor spullen die eigenlijk niet in je interieur passen, maar die je wel wil houden. 

Kringloop

Wanneer je echt van je spullen af wil, dan is de snelste optie de kringloop. Bij de meeste kringlopen nemen ze veel oude meubels aan, ook als deze in een wat mindere staat zijn. Je krijgt er echter geen geld voor, dus wanneer je denkt dat de meubels nog flink wat waard zijn, kan je er ook voor kiezen om ze te verkopen via een platform zoals Marktplaats. 

Een goed doel

Een andere plaats waar je oude meubels heen kan brengen, is naar een goed doel. Hoewel je er op deze manier ook geen geld voor krijgt, doneer je de meubels wel aan mensen die deze goed kunnen gebruiken. Vaak zijn er ook lokale stichtingen die zorgen dat de meubels bij iemand bij jou in de buurt terecht komen. Door ze bij zo’n stichting in te leveren, help je iemand uit de buurt. Knap het op!

Soms heeft een meubelstuk voor jou veel waarde, maar is het eigenlijk aan vervanging toe of past het op geen enkele manier in je interieur. Zeker wanneer een meubelstuk veel emotionele waarde heeft, is het lastig om deze te vervangen. Het is dan een goed idee om het meubelstuk dan ook niet te vervangen, maar om het op te knappen. 

Vaak kunnen kleine dingen, zoals een nieuw laagje verf of een ander handvat je meubelstuk al een hele andere uitstraling geven. Verf het meubel in een kleur die wel in je interieur past of geef het gewoon een nieuwe verflaag, dat kan al een stuk schelen. 

Workshop opknappen

Wanneer je wel graag je oude meubels op wil knappen, maar niet goed weet waar je moet beginnen, dan is het een idee om eens een workshop meubels restylen te volgen. Hier leer je niet alleen hoe je een meubelstuk opknapt, maar vooral ook hoe je het een andere look geeft en dat is soms net wat je wil! Bij Deco House 33 kan je zo’n workshop volgen zodat jij binnen een paar uur zelf een meubelstuk hebt dat zo goed is als nieuw!