Diamond Paintings
Decoratie Diversen

Maak indruk met je eigen diamond paintings

Als jij een beetje thuis bent in de hobbywereld, dan heb je mogelijk al een aantal diamond paintings gezien. Deze schilderijen maak je als diamond painting, of borduren met steentjes, je hobby is. De trend neemt heel Nederland over en het grote voordeel is dat iedereen er een schitterend schilderij mee kan maken. Deze hang je thuis op, zet je op je nachtkastje of geef je weg als geschenk. Diamond paintings duiken in steeds meer Nederlandse woningen op en het aantal mensen dat in de ban is van deze hobby stijgt snel. Maar wat is dit eigenlijk?

 

Diamond paintings maken

Diamond painting lijkt erg op schilderen met nummers. Alleen gebruik je nu geen verf, maar een groot aantal gekleurde steentjes. Je ontvangt een canvas met daarop een groot aantal hokjes met nummers en het is de bedoeling dat je de steentjes met de juiste kleur in het hokje met het bijbehorende nummer plakt. Dit wordt meestal gedaan door een beetje was aan te brengen, maar er zijn ook folies die je wegtrekt. Nadat je de duizenden steentjes op de juiste plek geplakt hebt, ontstaat er een schilderij. Deze kies je uit het aanbod van een winkel, of je laat je eigen foto omzetten. Met deze laatste optie maak je je diamond paintings niet alleen uniek, maar ook persoonlijk.

Wat heb je nodig?

Om diamond paintings te gaan maken heb je vier dingen nodig. Allereerst is er natuurlijk het canvas met het patroon erop. Deze bestel je gemakkelijk online en heb je snel binnen. Vervolgens heb je natuurlijk steentjes nodig en deze worden bij je canvas geleverd. Verder krijg je wasblokjes die als lijm fungeren en gebruik je een pincet of een pennetje om de steentjes aan te brengen. Er zijn een groot aantal accessoires die je kunt bestellen, zoals bakjes voor je steentjes, een multi-pen waarmee je meerdere steentjes tegelijkertijd aanbrengt en een led lichtbord zodat je beter kunt zien wat je aan het doen bent. Deze accessoires zijn niet nodig maar maken het wel gemakkelijker om met je diamond paintings bezig te gaan.

3 tips voor beginners

Het maken van diamond paintings is rustgevend en helpt met het verminderen van stress. Daarom is het niet vreemd dat jij hier ook graag mee wilt beginnen. Gebruik dan onze tips zodat je knallend van start gaat.

  1. Schaf geen dure sorteerdoosjes aan voor je steentjes, want hier kun je net zo goed een eierdoos voor gebruiken. Mocht je de hobby echt gaan oppakken, dan kun je daarna altijd alsnog in sorteerdoosjes investeren.
  2. Als je canvas aankomt dan is deze meestal opgerold. Dat is niet handig om mee te werken. Leg je canvas een nachtje onder je matras of een stapel boeken en deze is de volgende dag kaarsrecht en klaar om te gebruiken.
  3. Plak je canvas op een houten snijplank. Dit is een ideaal en recht oppervlak om mee te werken. Als je ermee stopt die dag zet je je diamond paintings gemakkelijk weg en pak je deze de volgende keer ook net zo gemakkelijk weer op.