wel of geen interieurontwerper nodig
Decoratie Diversen

Jouw perfecte huis

Wat zegt je interieur over jouzelf? Dat is misschien weleens door je hoofd gegaan. Je huis is namelijk jouw primaire levensbehoefte en vormt een belangrijke basis voor jouw gezondheid. Die basis begint bij een goede indeling van jouw woning, jouw leefomgeving en het is belangrijk dat dit prettig, veilig, functioneel en mooi is. Je kunt je interieur zelf bepalen, maar je kunt er ook voor kiezen om contact op te nemen met een interieurontwerper. Zij beschikken namelijk over die extra kennis dat goed kan worden toegepast in jouw woning. Jouw eigen wensen en belangen staan hierbij voorop, want dat is het belangrijkste wat telt!

Interieur laten ontwerpen

Laten we teruggaan naar die basis, een prettig, veilig, functioneel en mooi huis. Wellicht bevind jij je in de situatie dat je vaak last hebt van rommel in je huis dat wordt veroorzaakt door je partner, gezin, of de chaos in je hoofd. Het is belangrijk om een stabiele leefomgeving te hebben waarbij deze rommel niet de overhand neemt. Tevens kan het lastig zijn de inrichting van je interieur te bepalen of heb je het wel in je hoofd, maar is het lastig om het op te pakken. In een ander geval heb je zelf je interieur opgepakt, maar ben je niet tevreden met het eindresultaat of ontbreekt daar nog net dat beetje extra die je nodig hebt. In welke situatie je ook zit, je interieur laten ontwerpen is een optie om te overwegen. Met kleine bouwkundige wijzigingen of bijvoorbeeld een andere praktische indeling kun je je interieur al heel anders laten ogen! Doordat je bijna iedere dag thuis bent kan het lastig zijn om deze aanpassingen zelf te doen. Wellicht dat je eens kan rondvragen wat anderen van jouw interieur vinden?

Voorbereidend werk

Om te bepalen of je jouw interieur wilt aanpassen is het belangrijk dat je op zoek gaat naar inspiratie. Wellicht heb je al ideeën in je hoofd, dan kan het helpen deze ideeën op papier te zetten. Denk hierbij aan een moodboard met allemaal foto’s en afbeeldingen die laten zien naar welke sfeer jij op zoek bent. Dit kan met behulp van tijdschriften, patronen, stoffen of vormen. Daarbij kun je ook een kleurenpalet plaatsen, want ook het type kleur dat je in je huis wilt zegt veel over jou als persoon en hoe je interieur uiteindelijk oogt. Het is vooral belangrijk dat je je interieur praktisch inricht en zoals altijd wordt gezegd, een goede voorbereiding is het halve werk!

Interieuradvies of ga je zelf aan de slag?

Het kan lastig zijn om te bepalen of je advies nodig hebt van interieurontwerpers of advies nodig hebt en of je het geld waard vindt. In zulke gevallen kun je eerst nagaan of jij je op je gemak voelt in jouw huis. Voelt jouw huis als jouw thuis? Het is belangrijk dat je je prettig voelt in je huis en dat de sfeer past bij jouw uitstraling. Als je thuis komt moet het namelijk leiden tot rust en zo kun je ook opladen. Het is heel vervelend als het niet klopt met war je in je hoofd hebt of dat je omgeving juist chaos creëert. Daarnaast vormt jouw interieur ook een welkom voor je gasten en weerspiegelt het wie je bent. Jouw eigen smaak behoort tot je interieur en dus is het fijn om dit ook naar anderen te kunnen overbrengen. Tot slot het financiële en tijdplaatje, want een juist interieur bespaart je geld en moeite. Als je achter elkaar iedere keer miskopen doet, omdat je niet goed weet wat bij jou past dan is het zonde. Tevens kun je tijd en moeite besparen wanneer je een mooi interieur hebt dat bij jou past. Zeker als je last hebt van deze laatste twee problemen kun je overwegen om in gesprek te gaan met een interieurontwerper. Door middel van een gepersonaliseerde selectie uit alle mogelijkheden en jouw wensen kun je tot een mooi eindresultaat komen. Een positief punt voor vele mensen hierbij is dat jij niet eindeloos de winkels door hoeft te struinen naar allerlei voorwerpen, dat doet de adviseur voor jouw! Dan kun jij je rustig focussen op andere dingen en wordt jouw interieur één geheel. Dit kan je laten doen of zelf oppakken, zolang het maar bij jouw levensstijl past en je je prettig voelt in je omgeving. Dat is namelijk alles wat telt.