vensterbanken voor binnen
Decoratie Diversen

Je vensterbanken binnen vervangen? Zo doe je dat!

Heb jij een huis met nog oude vensterbanken? Dan wil je dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk hebben vervangen. Helemaal wanneer je ook de rest van je interieur net onder handen hebt genomen, kunnen je oude vensterbanken natuurlijk blijven zitten. Omdat het vervangen van je vensterbanken prima zelf te doen is, hebben we een aantal tips waarmee je eenvoudig zelf aan de slag kunt. Dus zijn jouw vensterbanken aan vervanging toe, let dan nu goed op.

Verwijder eerste de oude

Op het moment dat jij kiest voor een nieuwe vensterbank voor binnen, is het wel zaak dat de oude op de juiste manier wordt verwijderd. Daarbij is het zaak dat je ook de ondergrond waar de huidige vensterbank nu op rust, volledig wordt ontdaan van eventuele lijmresten. Dit kun je doen door allereerst de kitranden weg te snijden en vervolgens de vensterbank met een tik aan de onderkant los te wippen. De overige resten die nu nog zichtbaar zijn, kun je eenvoudig verwijderen met een mesje of een plamuurmes, zodat je de nieuwe vensterbank kunt plaatsen.

De nieuwe vensterbank

Wanneer de oude vensterbank is verwijderd, kun je aan de slag met de nieuwe vensterbank. Deze kun je eenvoudig online bestellen bij Vensterbank-Shop.nl en worden volledig voor je op maat gemaakt. Op het moment dat ze binnen zijn, is het handig eerst even te kijken of ze daadwerkelijk passen, zodat je straks niet de kitlaag al hebt aangebracht, terwijl de vensterbank niet past. Als deze past, spuit je kit op zowel de onderkant van de vensterbank, als op het oppervlak waar je de vensterbank op plaatst. Nadat dit is gebeurt, is het zaak dat je de resten van de kit weghaalt en het geheel laat drogen. Daarna zorg je ervoor dat je alle naden vult met daarvoor speciale kit en je nieuwe vensterbank is geplaatst.

Tot slot

Nadat de nieuwe vensterbank is geplaatst, is het aan te raden deze even een flinke tijd te laten drogen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat deze scheef gaat zitten en dat wil je natuurlijk niet. Het drogen duurt van 48 tot 72 uur, waarna je de vensterbank gewoon weer kunt gebruiken zoals je dit voorheen ook altijd hebt gedaan. Wacht dus even met het terugzetten van alle spullen, totdat de kit goed is uitgehard.