Decoratie Raamdecoratie

Interieuradvies: Welke lamellen wil ik?

Fijn! Na dagen misschien wel weken van wikken en wegen en de slapeloze nachten, ben je tot de conclusie gekomen dat lamellen de perfecte raamdecoratie zijn voor jouw woning. Dan moet je nog wel een aantal keuzes maken over het soort lamellen en de kleur. Op deze manier heb je wel een product dat precies aansluit op jouw behoefte en wensen. Het kost je misschien wat tijd, maar dan heb je er wel heel lang plezier van.

Interieur

Afgezien van het feit dat je de lamellen mooi moet vinden, is het ook nog belangrijk om je lamellen aan te laten sluiten bij de rest van je interieur. Het is dan ook slim om meerdere advies pagina’s op te zoeken, op die manier heb je geen interieuradviseur nodig aangezien je dit zelf een beetje bent geworden. Je lamellen moeten ook passen bij je vloer, en de kleur hiervan. Je voorkeuren voor witte lamellenlichtinval en privacy zijn ook onderdelen die je kunt aanpassen. Per lamel soort is dit niet een drastisch verschil, bij elke lamellen kan je de lichtinval zelf bepalen. Heb je bijvoorbeeld een hele donkere inrichting, dan is een lichtdoorlatende lamellen wellicht iets voor jou. Je hebt er dus veel speling mee en het is makkelijk te personaliseren.

Eigenschappen lamellen

Lamellen zijn uitstekend voor bijna ieder huishouden en hebben uitstekende eigenschappen. Dat je ze makkelijk kunt verstellen en zo de lichtinval kan aanpassen is al vrij bekend. Onderstaande eigenschappen zijn iets minder bekend waardoor wij het verstandig vonden om deze op een rijtje te zetten. Wellicht is niet elke eigenschap belangrijk voor jou, maar toch zijn ze allemaal mooi meegenomen.
Op maat gemaakt: deze lamellen worden op maat gemaakt, millimeter werk. Zo weet je 100% zeker dat het past.
Klik & klaar systeem: door het klik en klaar systeem, is het heel gemakkelijk om de lamellen te monteren. Omdat het zo simpel is kost het ook maar 10 minuten van je dag.
Brandvertragend: deze lamellen zijn gemaakt van kunststof, hierdoor zijn ze brandvertragend en kleurvast.
Energiebesparing: omdat de lamellen op een bepaalde manier gemaakt zijn en gemonteerd worden, houden ze de warmte binnen en de kou buiten.
Geluidsabsorberend: deze lamellen absorberen geluid maximaal, zowel van buiten naar binnen als andersom.
Easy to clean: lamellen hebben een gladde textuur, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken en te houden zijn.

Soorten en breedtes

Er zijn diverse maten en breedtes. Wat uniek is, zijn de hoogtes en breedtes van de lamellen in het geheel. Normaal gesproken zijn de maximale maten een stuk kleiner en deze lamellen kan je laten produceren tot drie meter hoog en zes meter breed. Dit is niet voor iedereen van toepassing of persé een pluspunt. Niet elk raam is zes meter breed, maar het is natuurlijk erg fijn dat dit mogelijk is voor de mensen die dit wel nodig hebben. Bij onder andere bouwmarkten zijn de maximale maten vaak beperkt waardoor het voor sommige woningen onmogelijk is om een lamel aan te schaffen.
Ook de breedte van de individuele lamellen kan je kiezen. Zo zijn er vier maten:
– 52 millimeter
– 70 millimeter
89 millimeter (meest gekozen)
– 127 Millimeter
Verder is er nog een keuze uit meer dan 100 verschillend lamelkleuren en zelfs de systeemkleur kan je zelf kiezen. De bedieningszijde kan links of rechts zijn en ook de keuze of de montage een de wand of aan het plafond moet is aan jou.

Meest gekozen kleuren

Met 100+ kleuren, leek het ons verstandig een klein lijstje te maken met de favoriete en dus meest gekozen kleuren. Vooral de basis kleuren worden het meeste gekozen, dit omdat het natuurlijk bij vrijwel ieder interieur mooi past. Natuurlijk zijn er ook hele mooie ‘gekke’ kleuren, die een leuke twist geven aan je woning. Voor iedereen is er wel een passende kleur hieronder hebben wij de favoriete kleuren van ons en voorgaande klanten:
Diverse kleureno Wit
o Crème
o Beige
o Grijs
o Donkerblauw
o Roze

Passend advies

Het uitzoeken van een kleur kan moeilijk zijn, vooral als je geen idee hebt wat voor kleuren je überhaupt mooi vindt. Daarom raden wij altijd aan om gratis kleurstalen aan te vragen. Soms vertekend je computer de kleuren op de website, waardoor de kleuren op de website anders kunnen zijn dan in het echt. Het kan dan een teleurstelling zijn als je de kleur anders had verwacht dan dat het daadwerkelijk is uitgepakt.
Hoogstwaarschijnlijk heb je na het ontvangen van je kleurstalen een keuze kunnen maken, zo niet dan kan je altijd weer nieuwe kleuren aanvragen. Geen idee aan wat voor prijs je moet denken? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan, op deze manier krijg je een beter beeld van de kosten van een lamellen. Verder is het ook nog mogelijk om een passend kleur, product, inmeet en montageadvies te ontvangen.