Inspiratie voor de perfecte woonkamer
Decoratie Diversen

Inspiratie voor de perfecte woonkamer

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om jouw huis een thuis te laten voelen. Een goed ingerichte woonkamer kan hier enorm bij helpen. Toch is dit nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan. Want hoe maak je je woonkamer eigenlijk mooi? Het lijkt altijd zo makkelijk op de honderden make-over programma’s op tv, maar voor een gewone Nederlander die geen toegang heeft tot een professionele decorateur kan het toch heel moeilijk zijn om zomaar een huis in te richten.

Een spektakelstuk dat het oog trekt

Er zijn allerlei tips om een woonkamer beter in te richten. Zo kan het helpen om een kleurenpatroon te bedenken en daar je meubels en muren op in te richten. Het helpt ook om enkele duurdere meubels te kopen die je echt graag wilt en deze aan te vullen met wat ouder meubilair om kosten te drukken. Veel meubelstukken kunnen met een likje verf vaak nog lang mee. Vooral houten tafels bijvoorbeeld.

Zorg overigens ook altijd dat je verschillende houtkleuren bij elkaar passen. Dit creëert een rustige sfeer en zorgt ervoor dat je huis een geheel lijkt. De ultieme tip is om een spektakelstuk in je huis te zetten. Deze kan dan zeer opvallend zijn en een goede afwisseling zijn andere wat simpele en rustige meubels. Denk bijvoorbeeld aan een stoel met veel kleuren, of een prachtige deur. Voordeuren van DHK kunnen ook iets heel moois aan uw woonkamer toevoegen.

De nieuwste trends in de binnenhuisarchitectuur

Daarnaast is het echter ook belangrijk dat een huis functioneel is. Sommige stoelen kunnen enorm mooi zijn, maar verschrikkelijk zitten. Geen enkele woonkamer is perfect als er altijd iemand in de oncomfortabele stoel moet zitten. Enkele laatste tips gaan over de aankleding van een huis; met alleen meubels ben je er immers nog niet.

Om een huis echt gezellig te maken zijn enkele kunst artikelen en persoonlijke prullaria nodig. Denk bijvoorbeeld aan een fotowand. Hier kunnen alle foto’s van jouw vakanties en geluksmomenten op. Een mooi schilderij, een leuk beeldje, wat planten en kaarsen en boeken kunnen ook een prachtige invulling van jouw huis bieden. Let ook hierbij echter op je kleurenpatroon. Klik hier voor meer tips.