Industrië kasten van Cavetown
Decoratie Meubels

Stoere en eigentijdse sfeer met een industriële kast!

Industriële meubels en kasten zijn tegenwoordig natuurlijk niet meer weg te denken. Of je nou in een cafe of lunchroom in de stad komt, een hotel bezoekt of bij iemand thuis langsgaat, je ziet overal industriële meubels. Industriële meubels geven je interieur een stoer, hip en eigentijds karakter. Bovendien zijn industriële meubels gemaakt van robuuste materialen, waardoor het ook nog eens een duurzame aankoop is. Industriële kasten zijn een van de keuzes die je dan kunt maken. Hieronder kijken we naar industriële kasten en de trends op dat gebied.

Industriële kasten

Industrieel interieur is een trend die al een aantal jaar loopt en voorlopig ook nog wel even zal blijven. Hierbij moet je vooral denken aan materialen van robuust hout, staal en beton. Bij kasten gaat het dan vooral om robuuste open kasten, vaak van metaal. De kleuren hierbij zijn vaak neutraal met veel donkere tinten. Industriële kasten passen uiteraard heel goed in een industrieel interieur, maar kunnen ook als eyecatcher in bijvoorbeeld een modern interieur worden geplaatst.

Hoe combineer je industriële kasten?

Industriële kasten combineren is gelukkig niet zo heel lastig. Met een industriële vitrinekast creëer je een mooie plek om boeken, planten, servies of fotolijstjes te plaatsen. Bovendien kun je gaan voor een half dichte of helemaal dichte kast, zodat je eigenlijk alles wat je maar wil kunt opbergen in de kast. Er zijn ook veel kasten met glasplaten. Met deze kasten kun je wel laten zien wat er in je kast staat, maar worden de spullen niet stoffig. Tot slot zijn er ook steeds meer industriële wijnkasten, waarin je jouw wijnen op een mooie manier kunt opslaan.

Een industriële kast stijlen

Hoe stijl je een industriële kast dan in je interieur? Een industriële inrichting focust zich op metalen accenten met onbewerkt hout, maar het is natuurlijk meer dan dat. Industriële meubels hebben vaak neutrale en donkere kleuren, waardoor het mooi is om accessoires in wat fellere kleuren toe te voegen. Daarnaast geven warme kleuren, zoals beige of cognac, je woning meteen veel meer sfeer. Door de combinatie van industriële meubels, wat fellere kleuren en een warme basiskleur creëer je een hele mooie inrichting. De warme kleur kun je dan bijvoorbeeld laten terugkomen in de muren of met een kleed, de fellere kleuren werken juist heel goed als kleine toevoegingen. Denk hierbij aan kussens of een kleedje op de bank, of wat opvallende vazen op tafel of op de industriële kast.

Er valt genoeg te combineren met industriële kasten, zodat je jouw eigen unieke inrichting kunt bewerkstelligen. Stoer, hip en gezellig!

Industriële kast van Cavetown
Industriële kast van Cavetown