fotolijsten
Decoratie

Hoe kies je een fotolijst en montuur?

Het is iets dat ons veel wordt gevraagd. Dus als we om advies worden gevraagd over de keuze van beschikbare fotolijsten en monturen, zijn we gewapend met de expertise en knowhow om je te helpen de juiste voor je te vinden.

Voor wie is de foto?

Is het voor jou? Is het een cadeau voor iemand anders? De keuze aan fotolijsten en montagemogelijkheden is echt vrij breed, dus als je voor jezelf kiest, is het een stuk eenvoudiger omdat je je eigen smaak kent. Bepaalde frames zullen dus meteen aanspreken, terwijl andere dat misschien niet doen. Als je iets als cadeau inlijst, ken je misschien de smaak van de persoon en ben je een beetje creatief. Hoe beter je de persoon kent, hoe makkelijker het zal zijn.

Ben je iets aan het inlijsten om te verkopen?

Het idee om neutraal te blijven is waarschijnlijker van toepassing al je je afbeeldingen wilt verkopen – als parttime onderneming of als fulltime bedrijf. Je zal waarschijnlijk een standaard manier van inlijsten aannemen – houd het simpel en houd het neutraal. Zwarte lijsten en gebroken wit gekleurde monturen zijn een klassieke manier om in te lijsten.

Welke kleuren/materialen vind je mooi?

Het is een proces van eliminatie en gezond verstand. Je kunt groen haten of van roze houden! Weet je dat hout de juiste keuze is of sta je op een metalen rand? Als je niet weet wat zal werken of of iemand het leuk zal vinden of niet, dan wil je op veilig spelen door neutraler te blijven bij je keuze. Misschien wil je dat het bij een bepaald decor past.

Waar wil je hem ophangen?

Als je weet waar de lijst komt te hangen, wil je misschien rekening houden met de inrichting van de kamer. Probeer en visualiseer wat zal werken. Vraag een vriend om andere frames omhoog te houden die je bij de hand hebt om een ​​idee te krijgen van wat je wel en niet leuk vindt.

Wat is het onderwerp van de afbeelding/foto/schilderij?

Het onderwerp is belangrijk voor je. Het kan een tekening zijn die je kind heeft geschilderd, het kan een favoriete vakantiebestemming zijn, het kan een foto zijn van je zoon of dochter die is afgestudeerd of het kan gewoon een wenskaart zijn die je leuk vindt. Dit zal je beslissing aanzienlijk beïnvloeden. Ook de grootte is belangrijk. Volstaat een kleine fotolijst op de kast of ga je eerder voor 40×60 fotolijst die een blikvanger in je kamer wordt?