Decoratie Meubels

Geef jouw oude meubels een tweede leven!

Ben je uitgekeken op een bank in de woonkamer? Of gaat zoon of dochter het huis uit en wil je daarmee het eenpersoonsbed ook het huis uit doen? Geef deze meubels een nieuw jasje en hergebruik ze dan! ‘’Maar ik wil ze niet meer in huis hebben’’, horen we je denken… Dat hoeft ook niet! Meubels die je het huis uit wil hebben zijn namelijk dé perfecte meubels voor een opfrisbeurt van jouw achtertuin! Hoe? Lees snel met ons mee, we geven je een aantal tips!

Geef jouw bank een nieuw – of extra – jasje

Is jouw bank, sofa of loungebank eigenlijk nog in goede staat en zou het misschien toch wel zonde zijn om deze de deur uit te doen? Dan hebben we de perfecte oplossing; plaats deze onder het afdakje, de veranda, of tover een stukje van de garage om tot tuinhuis en je hebt je eerste meubel al binnen! Online zijn er veel verschillende beschermhoezen te koop, welke als geen ander kunnen dienen als perfecte bescherming voor jouw ‘binnen-bank’; hierdoor plaats je de bank dus zonder problemen buiten en blijft deze in goede staat!

Tafel van binnen naar buiten

Ook de tafels van binnen kan je prima buiten gebruiken. Gaat het om een houten tafel? Dan kan je deze zelfs gemakkelijk opnieuw lakken met een buitenlak en goed behandelen; de tafel is daarna prima bestand tegen weersinvloeden en kan dus de gehele zomer door gebruikt worden! Naast eettafels kan je natuurlijk ook salontafels naar buiten verplaatsen; passen perfect bij een zithoekje!

Bedje over?

Dit is misschien een nieuwe voor je, maar wanneer je een oud bed hebt waar je eigenlijk geen afstand van kan doen, kan je deze als geen ander gebruiken in jouw tuin! Er zijn meerdere opties voor; je kan het bed natuurlijk gebruiken als waar deze voor dient; leg er ’s zomers een lekker matras in en je creëert een soort bedbank, die gebruikt kan worden om heerlijk op te relaxen en voor het verslinden van de lekkerste boeken! Maar, een bed kan ook nog op een andere manier worden ingezet; zo kan je bijvoorbeeld voor kiezen om de poten van het bed te halen en alleen de planken te gebruiken om een afbakening voor een moestuin te creëren! Of je laat het bed wel op poten staan en plant de planten hier letterlijk in; een meer originele plantenbak kan je eigenlijk niet bedenken, toch?