muurdecoratie canvas schilderij
Decoratie

Toe aan nieuwe muurdecoratie? Bekijk de 5 voordelen van canvas!

Heb je een lege muur in je huis of kantoor en ben je op zoek naar iets dat je ruimte kan vullen? Canvas is het perfecte materiaal voor elke kamer en kantoorruimte! Hier vind je 5 voordelen waarom dit zo’n goede optie is voor in je woonruimte.

Sterk materiaal

Canvas is een sterk materiaal. Het kan tegen een stootje en zal niet snel beschadigen. Ook is het vrij goedkoop, wat zorgt dat dit een kleine investering is die jarenlang mee zal gaan en de ruimte zal vullen met mooie en heldere kleuren. Ook heeft canvas geen glans, waardoor het ontwerp vanuit elke plek in de ruimte goed zichtbaar is. Je hoeft dus geen rekening te houden met de hoeveelheid licht of weerspiegeling die kan ontstaan in het materiaal.

Het heeft diepte

Het canvas zit vastgeniet aan een frame van hout, wat ervoor zorgt dat het schilderij niet plat op de muur zit. Dit is bij een foto op papier natuurlijk wel het geval. Een canvas zorgt hierdoor voor diepte en trekt hiermee de aandacht in de ruimte waar hij hangt. Omdat het canvas rond het frame gaat, is het ook niet nodig om er een lijst omheen te doen. Sterker nog, veel mensen kiezen er bewust voor om dit juist niet te doen.

Kan tegen een vochtige omgeving

Canvas is een sterk materiaal dat ook tegen vocht kan. Dit betekent niet alleen dat je het makkelijk af kan nemen met een vochtige doek; je kan een canvas schilderij zelfs in je badkamer hangen! De stoom van de douche beschadigt het materiaal niet en daardoor kan ook in de badkamer je canvas lang meegaan.

Het is licht

Canvas is een licht materiaal dat zonder zware schroeven of een zwaar ophangsysteem opgehangen kan worden. Je kan een canvas daardoor niet alleen aan elke muur ophangen; omdat het zo licht is kan je het canvas ook makkelijk de trap op krijgen naar je appartement of naar je slaapkamer. Het is misschien alleen een beetje onhandig, omdat het natuurlijk een groot doek is.

Canvas biedt veel mogelijkheden

Canvas biedt heel veel mogelijkheden! Je kan natuurlijk kiezen uit verschillende groottes, maar op canvas is het mogelijk om alles te printen. Misschien past een mooi canvas in het zwart wit bij jou in je woonkamer, maar ook als je houdt van kleur zit er iets voor jou bij! Sterker nog, je kan zelfs je eigen designs of foto’s laten afdrukken en aan je muur hangen.